Candidatura surpriza pentru sefia USR? Ghinea: Trebuie sa terminam cu ideea ca suntem un partid de prieteni. Nu ai pareri personale cand esti sef de partid Interviu II

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 08:45
2773 citiri

Vreau sa avem un partid policentric, care sa nu depinda de starile, problemele unui lider, ci sa avem o garnitura de lideri care sa-i dea sansa sa creasca. Ne-am organizat prea mult in jurul unei persoane. Trebuie sa fim o institutie cu reguli, afirma deputatul USR, Cristian Ghinea.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cristian Ghinea a facut reprosuri dure actualei conduceri a USR si a acuzat "logica 'suntem partidul lui cutare', de parca partidul ar fi pe persoana fizica, un fel de minge pe care o tii la piept, ceea ce e jignitor pentru oamenii superbi din USR."

Cristian Ghinea nu exclude posibilitatea sa candideze la presedintia USR, daca Nicusor Dan nu consimte la o serie de reforme interne care sa permita inclusiv venirea lui Dacian Ciolos in USR.

USR trece prin mari si vizibile framantari interne, unii spun ca e in pragul sciziunii. Care e diagnosticul dvs?

Este o criza masiva de crestere, nici vorba de sciziune. Suntem singurul partid care ii reprezinta pe reformatorii romani. PNL se zbate intre latura PSD si latura reformista aiurita. Reformistii din PNL nu sunt in stare sa se organizeze pentru a lupta cu latura Sistem a partidului.

Sunt convins ca, dupa Congresul din iunie, PNL se va confirma ca partid-sistem junior al PSD si atunci va fi loc masiv pentru USR. Trebuie sa avem incredere in noi si sa asiguram cresterea partidului ca forta care va bate cu PSD in 2020.

Cum?

In primul rand, trebuie sa ne organizam mai bine. Reprosez actualei conduceri ca nu a gestionat foarte bine acest succes. Avem nevoie de un proces care sa accepte maturizarea, avem nevoie ca filialele sa fie reprezentate.

Am trecut de la un partid local din Bucuresti de-abia format, la un partid national care are grup parlamentar, dar procedurile, statutul, reprezentarea au ramas cam la fel. Si atunci sunt blocaje de decizie.

Eu nu reprosez actualei conduceri atat ce a facut, cat ce nu a facut - reorganizarea mai rapida. Conducerea actuala are impresia ca, daca tot amana o decizie, situatia se rezolva de la sine. Nu se rezolva.

Exista o lentoare in luarea deciziilor, care provine din cultura de organizatie mica. Grupurile au tendinta clasica de a lua decizii in cercuri din ce in ce mai mici. Si v-o spun ca politolog. Singurele organizatii care nu intra in capcana oligarhizarii sunt cele care au mecanisme. ...citeste mai departe despre "Candidatura surpriza pentru sefia USR? Ghinea: Trebuie sa terminam cu ideea ca suntem un partid de prieteni. Nu ai pareri personale cand esti sef de partid Interviu II" pe Ziare.com

#Ghinea USR concres, #Nicusor Dan Dacian Ciolos , #Stiri Guvern