CCR decide soarta votului prin corespondenta

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 07:50
884 citiri
CCR decide soarta votului prin corespondenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Curtea Constitutionala dezbate, miercuri, sesizarea de neconstitutionalitate depusa de 50 de deputati si 31 de senatori cu privire la legea votului prin corespondenta.

Pe 5 noiembrie 2015, mai multi deputati si senatori ai ALDE, UDMR, UNPR si PSD au depus la CCR o contestatie la legea privind votul prin corespondenta, trimisa la promulgare presedintelui Romaniei cu o zi inainte.

O prima critica din sesizarea de neconstitutionalitate este aceea ca legea votului prin corespondenta este in contradictie cu caracterul direct al votului, "care presupune prezenta efectiva a cetateanului in fata urnelor, in vederea exercitarii dreptului la vot, fara intermediul unui procedeu indirect sau al unei persoane interpuse".

O alta problema sesizata in cererea adresata Curtii Constitutionale este aceea ca "votul prin corespondenta, asa cum este reglementat pentru cetatenii romani domiciliati in afara teritoriului national, instituie in drept si in fapt un privilegiu pentru o categorie anume de ...citeste mai departe despre "CCR decide soarta votului prin corespondenta" pe Ziare.com

#CCR vot prin corespondenta , #Stiri Guvern