Ce a vorbit Iohannis cu expertii Comisiei de la Venetia: Modificarile Codurilor favorizeaza politicienii cu dosare penale

Joi, 13 Septembrie 2018, ora 16:45
1150 citiri
Ce a vorbit Iohannis cu expertii Comisiei de la Venetia: Modificarile Codurilor favorizeaza politicienii cu dosare penale
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o intrevedere cu expertii Comisiei de la Venetia, la Palatul Cotroceni.

Delegatia Comisiei efectueaza joi si vineri o vizita in Romania in cadrul pregatirii unei opinii privind modificarile recente aduse de Parlament la Codul Penal si Codul de Procedura Penala, potrivit site-ului acestui organism consultativ al Consiliului Europei.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 13 septembrie a.c., delegatia Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Venetia).

Intalnirea a avut loc in cadrul pregatirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala adoptate de catre Parlamentul Romaniei. In acest caz, Comisia de la Venetia a fost sesizata de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei", potrivit unui comunicat de presa publicat de Administratia Prezidentiala.

Potrivit documentului, Iohannis a reiterat probleme pe care le ridica noua legislatie penala si a aratat ca modificarile aduse Codurilor Penale favorizeaza unii politicieni cu dosare penale.

"In cadrul discutiilor cu membrii delegatiei Comisiei de la Venetia, presedintele Romaniei a apreciat expertiza tehnica a acestui organism, precum si importanta opiniilor exprimate de acesta atat in privinta Legilor Justitiei, cat si a Codului Penal si, respectiv, a Codului de Procedura Penala.

Presedintele Klaus Iohannis a reiterat, in cadrul discutiilor, principalele probleme ridicate de noua forma a legislatiei penale, asa cum a fost votata de catre Parlament. In acest context, presedintele Romaniei a aratat ca modificarile Codurilor Penale diminueaza predictibilitatea si dezechilibreaza sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Presedintele Klaus Iohannis a sustinut ca este inacceptabila distrugerea coerentei legislative", se mai arata in comunicat.

In plus, seful statului a mai spus ca modificarile risca sa compromita efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani.

"De asemenea, presedintele Romaniei a subliniat ca modificarile propuse de actuala majoritate parlamentara risca sa compromita efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani.

Presedintele Klaus Iohannis a evidentiat ca implicarea si sprijinul expertilor Comisiei de la Venetia au rolul de a ajuta Romania sa aiba o legislatie performanta si moderna.

Cu prilejul acestei int ...citeste mai departe despre "Ce a vorbit Iohannis cu expertii Comisiei de la Venetia: Modificarile Codurilor favorizeaza politicienii cu dosare penale" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis delegatie Comisia Venetia , #Stiri Guvern