Ce a vorbit premierul Dancila cu ambasadorul SUA la Bucuresti

Luni, 12 Februarie 2018, ora 15:25
1074 citiri
Ce a vorbit premierul Dancila cu ambasadorul SUA la Bucuresti
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Premierul Viorica Dancila l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

La final, Dancila a spus doar ca a fost "o intalnire foarte buna", unde a ridicat "anumite probleme care vizeaza Romania".

Premierul a mentionat dintre acestea aderarea Romaniei la OCDE si sustinerea SUA in acest sens, eliminarea vizelor pentru romani, dar si alocareaa a 2% din PIB pentru aparare.

"Am pus si problema ca Romania sa devina producator de armament pentru intreaga zona (...) In toata discutia am incercat sa am o abordare care sa sustina Romania si o colaborare foarte buna cu SUA pe parteneriatul strategic", a adaugat Dancila, intr-o interventie pe treptele sediului PSD din Kiseleff, unde se ducea sa participe la primul Birou Permanent al partidului din ultimele 6 luni.

Premierul a subliniat ca nu a vorbit deloc cu Hans Klemm despre DNA.

Dupa intrevederea cu ambasadorul SUA, Guvernul a precizat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca Viorica Dancila "si-a exprimat ingrijorarea privind caderea de saptamana trecuta a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) si, totodata, speranta ca aceasta situatie nu va continua intrucat ar genera potentiale efecte la nivel global".

Amintim ca purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat ca intalnirea de luni este prima dintr-o serie de astfel de reuniuni pe care premierul roman le va avea in perioada urmatoare cu reprezentanti ai ambasadelor straine in Romania. ...citeste mai departe despre "Ce a vorbit premierul Dancila cu ambasadorul SUA la Bucuresti" pe Ziare.com

#Viorica Dancila intalnire Hans Klemm, #Viorica Dancila ambasador SUA , #Stiri Guvern