Ce inseamna sprijinul neconditionat aratat de Trump lui Iohannis in razboiul impotriva coruptiei

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 11:15
807 citiri
Ce inseamna sprijinul neconditionat aratat de Trump lui Iohannis in razboiul impotriva coruptiei

Klaus Iohannis cred ca a facut un pas important in ce priveste securizarea unui al doilea mandat la Cotroceni in urma succesului intalnirii cu Donald Trump, presedintele SUA.

Acest contact la varf ii ofera lui Donald Trump o fisura in incercuirea legata de scandalul implicarii lui Vladimir Putin in alegerile din SUA, iar Klaus Iohannis primeste in schimb garantii in ce priveste dezvoltarea parteneriatului strategic si sprijinul Departamentului de Stat pentru continuarea luptei impotriva coruptiei.

Aceasta este o veste proasta pentru Liviu Dragnea, presedintele PSD, un politician care are o condamnare penala definitiva si un proces de coruptie pe rol.

Donald Trump s-a intalnit cu Klaus Iohannis pentru ca are nevoie de sprijinul celei mai pro-americane natiuni din regiune. Donald Trump are nevoie de un partener in relatia cu Uniunea Europeana, de unul care are un canal de comunicare deschis cu Angela Merkel.

Il vad pe Klaus Iohannis in aceasta pozitie ideala si poate fi o curea de transmisie solida in complicatul mecanism de comunicare dintre domnul Trump si doamna Merkel.

Pe de alta parte, Romania se pregateste sa-si dezvolte rolul strategic in ce priveste razboiul impotriva terorismului pe care vrea sa-l duca si Donald Trump, la fel ca ultimii doi predecesori ai sai de la Casa Alba. Presedintele SUA a pus un mare accent in discursul sau pe stoparea finantarii retelelor teroriste, cerand in mod direct Qatarului sa intrerupa transferul de bani catre aceste grupari.

Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Alba e un succes al diplomatiei romane, poate cel mai mare din ultimii ani si va schimba atmosfera mohorata din politica romaneasca instaurata odata cu incercarile repetate ale PSD de a slabi institutiile de aplicare a legii.

Pozitia lui Liviu Dragnea, serios avariata de declaratiile lui Trump

De la Washington a venit cel mai puternic mesaj politic dat in ultimii 20 de ani - ca Romania este si trebuie sa ramana un aliat credibil al SUA, ca trebuie sa continue sa-si dezvolte institutiile democratice, sa fie un stat in care legile se aplica si nu se inventeaza praguri pentru a le ocoli, iar dezvoltarea economica are ca efect si bunastarea cetatenilor.

Klaus Iohannis si Donald Trump au discutat despre lupta impotriva terorismului, parteneriatul strategic, NATO, dar si despre problemele Romaniei - Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Prin aceasta vizita la Casa Alba, eu zic ca Klaus Iohannis reuseste sa ridice un zid in jurul PSD si sa-si crea ...citeste mai departe despre "Ce inseamna sprijinul neconditionat aratat de Trump lui Iohannis in razboiul impotriva coruptiei" pe Ziare.com

#Iohannis Trump coruptie, #Iohannis intalnire Trump, #Iohannis discurs Casa Alba , #Stiri Guvern