Ce ne-am face fara Dragnea?

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 09:26
1184 citiri
Ce ne-am face fara Dragnea?

Incerc un exercitiu de imaginatie si imi inchipui ce s-ar putea intampla daca domnul Dragnea, condamnat deja cu suspendare dupa niste matrapazlacuri si aflat din nou la judecata dupa altele, s-ar pomeni intr-o zi cu catusele la maini pentru acestea din urma sau chiar pentru toate, cumulate.

In primul moment, am privi evenimentul stupefiati, dar chiar a doua zi s-ar declansa un vid de putere, incepand cu partidul, unde domnul Dragnea si-a adjudecat rolul de lider suprem si exclusiv, dupa un simulacru de alegeri, cand el jucase rolul de candidat unic.

In opinia mea, erijarea domnului Dragnea intr-un fel de factotum al politicii si chiar al treburilor de stat din Romania este premeditata anume pentru a crea sindromul ca fara el s-ar instala haosul in tara si ne-am duce cu totii de rapa.

Nu degeaba acelasi Dragnea ne atragea atentia ca nimeni altul decat numai dansul cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. In traducere libera, asta inseamna ca fara el am fi ca vai de cozonacul nostru.

De ce credeti ca s-a zbatut si a reusit sa candideze singur la alegerea presedintelui de partid, bazandu-se pe principiul care spune "cine alearga singur pe pista n-are cum sa ajunga al doilea la finish"?

Si, ca sa fie sigur ca iese primul, Dragnea le-a taiat macaroana cu brutalitate celor care au incercat sa candideze si ei alaturi de el, concurandu-l.

Dupa cate imi amintesc, au ramas atunci cu buzele umflate niste nume precum Catalin Ivan (exclus din partid si reintrat apoi prin usa din dos), Robert Negoita, Daniel Savu, Serban Nicolae, dar si altii.

Toti au incercat marea cu degetul si au descoperit ca-i prea adanca pentru ei.

Acum cred ca li s-ar adauga si cei care n-au incercat atunci, dar s-au tot gudurat intre timp printre picioarele aceluiasi Dragnea, ca sa binemerite si ei ceva, la o adica. Atata le trebuie, sa simta dintr-o data disponibil ditamai ciolanul, ca sa se arunce in lupta cea mare.

Cu aceasta ocazie, eu nu cred ca s-ar codi sa iasa in fata si alte nume, precum Gabriela Firea, Codrin Stefanescu, Olguta Vasilescu si - revenita recent in prima linie - Rovana Plumb. Vorba lui Dandanache: si da-i si lupta, si da-i si lupta!

Ba chiar, nu exclud sa apara de dupa colt si vreun nume neasteptat ca Ponta sau chiar Geoana. Pe scurt, daca s-ar vacanta sefia partidului, ar fi destui amatori, dar tot nu-mi imaginez un deus ex machina ivit din senin ca sa salveze partidul de la dezastru.

Dezastrul inseamna sa iasa mai multi cas ...citeste mai departe despre "Ce ne-am face fara Dragnea?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea presedinte PSD, #Gabriela Firea PSD, #Serban Nicolae PSD, #Codrin Stefanescu PSD , #Stiri Guvern