Ce prioritati are noul ministru al Justitiei

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 09:14
1280 citiri
Ce prioritati are noul ministru al Justitiei

Noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat luni seara, la ceremonia de instalare in functie, ca are printre prioritati termene mai scurte in instante, codurile de procedura, Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) si castigarea increderii partenerilor europeni.

"Voi incerca sa dezvolt o relatie cu CSM, asociatiile de magistrati si Parlamentul, pentru ca este nevoie de un sistem normativ predicibil", a mai spus Cazanciuc, care a tinut sa precizeze ca va detalia prioritatile dupa discutii cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei (MJ).

Cu acelasi prilej, noul ministru a Justitiei a tinut sa multumeasca premierului Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea MJ si care l-a propus ca succesor, pentru increderea acordata, subliniind ca propunerea il onoreaza si il obliga.

"Premierul mi-a usurat sarcina, pentru ca stie foarte bine sistemul si vom avea un dialog bazat pe date reale", a mai spus Robert Cazanciuc.

Premierul Ponta a declarat, la ceremonie, ca noul ministru are "obiective importante" stabilite impreuna cu el si a mentionat cateva dintre acestea. "Am discutat si este de acord sa propuna pentru DNA, DIICOT si ICCJ persoane cu experienta din institutii si sa corespunda standardelor pe care sistemul le asteapta, realizarea obiectivelor MCV, pregatirea tuturor schimbarilor legislative care sa faca sistemul mult mai eficient si implementarea celor doua coduri", a spus Ponta, care l-a asigurat pe Cazanciuc de sprijinul sau politic.

Noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, juramantul de investitura la Cotroceni, in fata presedintelui Basescu, la ceremonie fiind prezenti presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si premierul Victor Ponta.

Premierul l-a desemnat, in 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei, detinuta interimar chiar de seful Guvernului. In aceeasi zi, presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se elibereaza din functie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din functia de procuror.

Intrebat, tot in 11 aprilie, ce se asteapta de la viitorul ministru, presedintele a raspuns: "Ma astept de la el sa definitivam numirile la toate nivelurile la Parchete, sa o facem repede".

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 si secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un apartament in Bucuresti, o casa la Chitila si doua masini, dar si un credit la banca in valoare de 108.000 de euro.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, dupa plecarea Monei Pivniceru din functie, in favoarea unui post de judecator la Curtea Constitutionala.

#prioritati ministru Justitie, #prioritati Robert Cazanciuc , #Stiri Guvern