Ce regreta Nicolae Banicioiu dupa Colectiv? "Daca se pierd banii ar trebui sa fie o furie nationala" Interviu

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 06:20
888 citiri
Ce regreta Nicolae Banicioiu dupa Colectiv? "Daca se pierd banii ar trebui sa fie o furie nationala" Interviu
Foto: Arhiva Ziare.com

Sunt multe lucruri de regretat si poate ca acum as gandi sa fac unele lucruri in alta maniera, iar cele mai importante sunt lectiile post-Colectiv: nevoia de spitale noi si aprecierea resursei umane, afirma fostul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la un an dupa Colectiv.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Nicolae Banicoiu sustine ca din primul moment a vrut sa transfere pacientii in strainatate: "Niciodata Banicioiu nu s-a opus transferurilor. Vreau sa intaresc lucrul acesta. (...) deciziile de transfer le-au luat echipele de medici straini, discutand cu medicii romani asupra starii de moment a pacientilor, stari tranzitorii".

Nicolae Banicioiu acuza Ministerul Sanatatii ca va lasa necheltuite 500 de milioane de lei, ca a blocat posturile din spitale si ca e pe cale sa piarda 300 de milioane de euro pentru construirea a trei spitale noi: "S-a pierdut un an si nu avem nici macar studiul de fezabilitate. Daca se pierd banii ar trebui sa fie o furie nationala: pentru prima ...citeste mai departe despre "Ce regreta Nicolae Banicioiu dupa Colectiv? "Daca se pierd banii ar trebui sa fie o furie nationala" Interviu" pe Ziare.com

#Nicolae Banicioiu Colectiv, #Nicolae Banicioiu ministrul Sanatatii , #Stiri Guvern