Ce sanse de reusita ar avea un proiect politic Ponta-Daniel Constantin?

Luni, 20 Martie 2017, ora 20:05
945 citiri
Ce sanse de reusita ar avea un proiect politic Ponta-Daniel Constantin?

ALDE este prima formatiune parlamentara in care se declanseaza o criza de proportii dupa scrutinul din decembrie 2016.

Deputatul Daniel Constantin, ministrul Mediului in Guvernul Grindeanu, a pornit un atac la adresa lui Calin Popescu Tariceanu. Amandoi sunt co-presedinti ai partidului.

Alianta Liberalilor si Democratilor din Romania s-a format in anul 2015 din asocierea Partidului Liberal Reformist creat de Tariceanu dupa plecarea din PNL si Partidul Conservator, condus de Daniel Constantin.

Relatia dintre cei doi s-a deteriorat progresiv, mai ales dupa esecul ordonantei 13, cand iesirile masive in strada au pus o presiune fara precedent pe alianta PSD-ALDE, aflata la guvernare.

Micuta formatiune liberala are noua senatori si 20 de deputati, iar asocierea cu social-democratii a dus la crearea unei majoritati linistitoare in Parlament pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu. In acest moment, la Camera Deputatilor, PSD si ALDE au impreuna 174 de membri cu o majoritate de plus 19 deputati, iar la Senat, cele doua formatiuni au 78 de membri si o majoritate de plus 20 de senatori.

Se discuta mult in ultima vreme de crearea unui nou proiect politic pastorit de Victor Ponta impreuna cu Daniel Constantin. Criticile fostului prim-ministru la adresa lui Liviu Dragnea, tensiunile dintre Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu sugereaza ca liderii din planul doi au discutat intre ei si au un proiect. Dar ce sanse are acesta?

Ce vor nemultumitii din PSD si ALDE

Cred ca o asociere intre Daniel Constantin si Victor Ponta ar putea avea succes doar daca acestia reusesc sa formeze un grup parlamentar care, in mod ideal, ar trebui sa aiba cel putin 20 de senatori si 20 de deputati pentru a avea forta de negociere in ce priveste sustinerea Guvernului Grindeanu. Cu 40 de parlamentari, noul proiect politic ar duce alianta PSD-ALDE intr-o zona incerta.

In opinia mea, Daniel Constantin are capacitatea sa extraga din ALDE oamenii veniti cu el de la PC, mai ales ca acestia din urma se simt marginalizati in partid, fiind lasati in afara actului de guvernare. Problema ramasa fara raspuns, deocamdata, e in ce masura ar putea strange Victor Ponta un numar de parlamentari PSD care sa poata face jonctiunea cu nemultumitii din ALDE?

Saptamana trecuta, Victor Ponta a inlocuit imaginea paginii sale oficiale de pe Facebook cu una in care apar cateva mingi de golf inscriptionate cu "Project a". Imaginea poate fi o trimitere simbolica spre initierea un nou pr ...citeste mai departe despre "Ce sanse de reusita ar avea un proiect politic Ponta-Daniel Constantin?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta partid nou, #Daniel Constantin divort ALDE, #Liviu Dragnea cearta Ponta , #Stiri Guvern