Ce spune ambasadorul Rusiei despre brigada NATO care se face la Craiova: E un pretext

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 08:31
951 citiri

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, considera ca o eventuala infiintare a unei flote NATO la Marea Neagra ar provoca tensiuni suplimentare si "inutile" in regiune, iar brigada multinationala de la Craiova este un "pretext" pentru dislocarea unor forte puternice ale Aliantei in vecinatatea Rusiei.

"Daca ati infiinta o astfel de flota - nu e un secret din ce inteleg ca va fi o flota NATO - ar provoca tensiuni suplimentare si inutile in aceasta regiune din mai multe motive, precum conventiile care limiteaza prezenta straina din regiune, cum ar fi Conventia de la Montreux", a declarat diplomatul rus pentru Digi24.

El a adaugat ca astfel de initiative nu pot avea efecte benefice pentru regiunea Marii Negre. "Intreaga planeta a devenit destul de mica. Vedem ca tensiuni intr-o zona pot influenta si alte zone indepartate, dar in aceasta regiune relativ mica nu consideram ca o concentrare suplimentara a fortelor NATO poate avea evolutii pozitive", a spus el.

NATO va lua ...citeste mai departe despre "Ce spune ambasadorul Rusiei despre brigada NATO care se face la Craiova: E un pretext" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia brigada NATO Craiova, #Rusia flota NATO Marea Neagra , #Stiri Guvern