Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 08:55
1114 citiri
Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara
Foto: Captura Youtube/Sanatatea Ta

Conferentiarul universitar doctor Patriciu Achimas-Cadariu, in prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca, este nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul de la Sanatate, dupa ce Andrei Baciu a fost inlocuit.

In urma cu un an, Patriciu Achimas declara intr-un interviu pentru revista Sinteza ca ii intelege pe medicii care pleaca din tara.

"O mare problema este sa retinem in tara rezidenti buni. Dar cum vom face asta cu bani putini, greu de spus. Cum sa-i retin cand nu am argumente? Le pot eu da salariul din Vest? Eu am fost in Germania si m-am intors, dar stiu cum e acolo. Si atunci ii inteleg pe cei care pleaca.

Vreau sa fac si facem tot ce putem, institutul nostru merge bine, e, poate, cel mai dotat din tara. Dar suntem o insula si insula asta e ca in Robinson-ul lui Gellu Naum, desi singuri, suntem inconjurati de multi altii cu care interactionam. Ma afecteaza saracia oamenilor, a institutiilor, ma afecteaza ignoranta", spunea Achimas, in interviul citat ...citeste mai departe despre "Ce spunea ministrul desemnat al Sanatatii, anul trecut, despre medicii care pleaca din tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Patriciu Achimas Cadariu ministru Ciolos, #Patriciu Achimas Cadariu medic Guvern , #Stiri Guvern