Ce trebuie sa invete James D. Pettit de la Hans G. Klemm?

Luni, 29 August 2016, ora 12:07
854 citiri
Ce trebuie sa invete James D. Pettit de la Hans G. Klemm?

O declaratie a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chisinau a socat elita intelectuala si politica de peste Prut, dar a luat prin surprindere si multi decidenti din Romania.

Fara prea mult tact, ambasadorul Pettit ne spune ca peste Prut avem o societate care nu are nimic in comun cu Romania, cu o populatie multietnica, vorbitoare de limbi diferite.

Reactia opiniei publice a fost imediata, iar indignarea fireasca, indeosebi pentru ca acest mesaj nu serveste decat Rusiei.

Moscova este cea care a alimentat in mod constant acest concept, promovand agresiv teoria aberanta potrivit careia moldovenii nu sunt romani. In perioada sovietica, peste Prut, cuvantul roman era interzis sau era utilizat in spatiul public in sens propagandistic, avand exclusiv conotatii negative.

Dupa acelasi tipar, direct si invaziv, Moscova sustine si astazi ca majoritatea cetatenilor R. Moldova nu au nimic in comun cu Romania. Mai mult, ambasadorul Federatiei Ruse la Chisinau a cerut public ca ...citeste mai departe despre "Ce trebuie sa invete James D. Pettit de la Hans G. Klemm?" pe Ziare.com

#declaratie ambasador SUA Republica Moldova, #Romania Moldova reactie ambasador american , #Stiri Guvern