Cele mai graitoare imagini de la intalnirea lui Iohannis cu Trump (Galerie foto & Video)

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 12:46
768 citiri
Cele mai graitoare imagini de la intalnirea lui Iohannis cu Trump (Galerie foto & Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a incheiat intr-o maniera istorica vizita de 6 zile in Statele Unite, cu intalnirea de vineri cu presedintele Donald Trump, de la Casa Alba.

Liderul roman a fost astfel primul sef de stat de dincolo de Cortina de Fier primit de Donald Trump la Washington.

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Cei doi presedinti s-au intalnit la Casa Alba, acolo unde Trump l-a intampinat pe Iohannis si l-a batut pe umar, in timp ce au dat mana. Apoi, presedintele roman a semnat in Cartea de Onoare.

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Au urmat discutii in Biroul Oval, iar referitor la acestea, pe contul oficial de Facebook al presedintelui au fost publicate mai multe imagini, precum si o explicatie a intalnirii.

"O intalnire istorica si cu semnificatii aparte, la Casa Alba, cu presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump.

Este practic o confirmare a relatiei speciale pe care noi, romanii, o avem cu prietenii nostri americani, fapt apreciat in mod deosebit de presedintele Trump.

Am plecat de la aceasta intalnire cu convingerea ferma ca Parteneriatul Strategic dintre SUA si Romania se va dezvolta pe toate planurile, militar, politic si mai ales economic.

SUA raman principalul garant al securitatii Romaniei, iar tara noastra este recunoscuta ca un aliat puternic si de incredere in regiune. Legatura transatlantica sta la baza civilizatiei occidentale si de aceea NATO si UE nu trebuie sa fie in concurenta, ci trebuie sa colaboreze, pentru a deveni mai puternice.

Ii multumesc presedintelui Trump pentru sprijinul sau fara echivoc in favoarea statului de drept si a luptei impotriva coruptiei in Romania", a transmis presedintele Romaniei.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Cei doi s-au indreptat apoi catre Gradina Trandafirilor, unde au sustinut o conferinta de presa comuna, pentru aproximativ 25 de minute.

Iata ce au declarat cei doi in cadrul conferintei

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

"O mare intalnire astazi cu presedintele Donald J. Trump! Impreuna am decis sa facem parteneriatul nostru strategic mai puternic, mai bun, mai durabil.

Aceasta va duce in curand la un schimb economic imbunatatit si la un comert mai bun. Ii multumesc presedintelui Trump pentru sustinerea sa puternica pentru statul de drept si pentru lupta impotriva coruptiei din Romania", este un alt mesaj, in limba engleza, pe contul de Facebook al lui Klaus Iohannis.

Foto ...citeste mai departe despre "Cele mai graitoare imagini de la intalnirea lui Iohannis cu Trump (Galerie foto & Video)" pe Ziare.com

#intalnire Iohannis Trump Casa Alba, #conferinta de presa Iohannis Trump, #imagini intalnire Trump Iohannis , #Stiri Guvern