Cenzura la Excelsior? Teatrul nu vrea manifestare politica, dar acolo s-au lansat candidatii PSD. Ce spune Firea

Vineri, 31 Martie 2017, ora 18:43
731 citiri
Cenzura la Excelsior? Teatrul nu vrea manifestare politica, dar acolo s-au lansat candidatii PSD. Ce spune Firea
Foto: Facebook/Teatrul Excelsior Bucuresti

Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, sustine ca nu a cenzurat un eveniment al publicatiei Decat o Revista, de la Teatrul Excelsior, in cadrul caruia urma sa fie prezentat un film despre protestele din luna februarie, asa cum a fost acuzata in spatiul public.

"Primarul general nu are calitatea de a aproba sau de a interzice parteneriatele pe care institutiile de cultura aflate in subordinea municipalitatii le incheie cu asociatii, organizatii neguvernamentale sau diferite publicatii, stabilirea acestor colaborari revenind strict conducerii institutiilor respective.

Prin urmare, informatiile conform carora Gabriela Firea ar fi avut vreo legatura cu anularea evenimentului Decat O Revista sunt pure speculatii care induc in eroare opinia publica si afecteaza imaginea institutiei Primariei Municipiului Bucuresti si a primarului general", se arata intr-un comunicat remis, vineri, Ziare.com de Primaria Capitalei.

In document se precizeaza ca "singura modalitate prin care primarul general a 'intervenit' in viata teatrala a Capitalei este alocarea din bugetul Municipiului Bucuresti a sumei de 50 de milioane de euro pentru acest domeniu, suma mai mare cu 30% fata de bugetul alocat anul trecut".

In comunicat se mai spune ca Firea a solicitat explicatii din partea conducerii teatrului si va dispune masurile necesare pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete in viitor.

Amintim ca Teatrul Excelsior a anulat, miercuri, un eveniment programat pentru joi, al publicatiei Decat o Revista (DoR), deoarece in cadrul acestuia urma sa fie difuzat un filmulet despre protestele antiguvernamentale din luna februarie.

Reprezentantii teatrului au transmis: "E de datoria noastra, ca institutie de cultura publica, sa ramanem neutri fata de sfera politicului, sa nu aderam la niciun fel de manifestare cu caracter politic in sfera publica".

Cu toate acestea, amintim ca lansarea candidatilor PSD la alegerile parlamentare de anul trecut a avut loc la Teatrul Excelsior.

Despre aceasta lansare amintesc si ActiveWatch si CJI, care cer Primariei Bucuresti demiterea conducerii Teatrului Excelsior pentru abuz si aservirea unor interese politice.

"Dovada cea mai buna in acest sens sunt evenimentele gazduite in ultimele 12 luni de aceeasi institutie, evenimente al caror caracter politic era indiscutabil, fiind vorba de campanii electorale ale partidului care detine controlul asupra administratiei Capitalei. Aceste actiuni au avut intreaga caracteristica a unor act ...citeste mai departe despre "Cenzura la Excelsior? Teatrul nu vrea manifestare politica, dar acolo s-au lansat candidatii PSD. Ce spune Firea" pe Ziare.com

#Teatrul Excelsior scandal revista, #Teatrul Excelsior film proteste, #Teatrul Excelsior Firea proteste , #Stiri Guvern