Cinci ONG-uri cer demisia lui Tariceanu de la sefia Senatului: Ca persoana privata, va putea critica orice institutie

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 22:12
554 citiri
Cinci ONG-uri cer demisia lui Tariceanu de la sefia Senatului: Ca persoana privata, va putea critica orice institutie
Foto: Arhiva Ziare.com

Cinci organizatii civice au cerut, luni, "demisia imediata" a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dupa ce acesta a facut apel la parlamentari sa blocheze cererile DNA de ridicare a imunitatii.

Este vorba despre Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), Expert Forum (EFOR), Freedom House Romania (FH), Grupul pentru Dialog Social (GDS) si miscarea civica Initiativa Romania (IR).

"Ca presedinte al Senatului, al doilea om in stat, domnul Tariceanu nu are dreptul sa faca uz de functie pentru a ataca si discredita institutii independente ale statului si sa foloseasca tribuna Senatului pentru a determina incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, prevazut de art. 1 al Constitutiei Romaniei", scriu cele cinci organizatii, intr-un comunicat comun.

Tariceanu le-a cerut parlamentarilor sa boicoteze DNA: A fost sesizata Inspectia Judiciara

Organizatiile sustin ca, in calitate de presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu a folosit functia publica pentru ...citeste mai departe despre "Cinci ONG-uri cer demisia lui Tariceanu de la sefia Senatului: Ca persoana privata, va putea critica orice institutie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Tariceanu, #organizatii demisie Tariceanu , #Stiri Guvern