Cine este Ilan Laufer, absolvent de Sport ajuns ministru la IMM-uri, personaj monden cu o avere impresionanta

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 17:34
1622 citiri
Cine este Ilan Laufer, absolvent de Sport ajuns ministru la IMM-uri, personaj monden cu o avere impresionanta
Foto: Facebook / Ilan Laufer

Ilan Laufer, in varsta de 33 de ani, desemnat ministru pentru Mediul de Afaceri, este un personaj monden, absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) din Bucuresti (2006), si unul dintre cei mai bogati ministri ai viitorului Guvern Tudose.

Laufer a fost numit secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Directiei pentru Antreprenoriat si Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul "Start-up Nation Romania", o initiativa ambitioasa care urmareste infiintarea a circa 10.000 noi companii si crearea a 20.000 noi locuri de munca.

Afaceri in Romania si Republica Moldova

Ilan Laufer este fondatorul companiei Retail Group si cel care a intermediat intrarea retailerului de imbracaminte H&M in Romania, potrivit CV-ului transmis de minister.

El a mai lucrat pentru Guvern in calitate de consilier la Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism in perioada 2013-2014, inclusiv in mandatul de ministru delegat in Cabinetul Ponta al fostului sau sef, Florin Jianu, singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care si-a dat demisia de onoare din cauza aprobarii OUG 13 de modificare a codurilor penale.

In Republica Moldova, Laufer a fost cunoscut drept partener oficial al lui Alexandru Pincevschii, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Republica Moldova, presedinte al holdingului "Elita-5", care activeaza in vanzari auto, imobiliare si comert.

Oficialul este cunoscut insa si pentru aparitiile la evenimentele mondene si in presa tabloida.

Din declaratia de avere reiese ca Laufer a incasat anul trecut despagubiri in valoare de 60.000 euro de la compania imobiliara Pine Invest Corporation SRL, controlata de fondul olandez EDR Romania BV.

Laufer i-a acordat, totodata, lui Alexandru Pincevschii un imprumut in nume personal in valoare de 61.000 euro.

Citeste si Cine este Mihai Fifor, filologul pus de PSD sef la Economie

Ce avere are

Oficialul detine in proprietate o casa in Corbeanca, cu o suprafata de 803 metri patrati, doua terenuri intravilane in aceeasi localitate, in suprafata totala de 1.840 mp.

Laufer mai are 7 apartamente in Bucuresti, cu suprafete intre 77 si respectiv 105 metri patrati. Din inchirierea a trei dintre ele, Laufer a incasat anul trecut ...citeste mai departe despre "Cine este Ilan Laufer, absolvent de Sport ajuns ministru la IMM-uri, personaj monden cu o avere impresionanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ilan Laufer ministru avere , #Stiri Guvern