Cine este orbit de putere, domnule Tariceanu?

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 12:27
867 citiri
Cine este orbit de putere, domnule Tariceanu?

Cu aroganta care il caracterizeaza, presedintele Senatului i-a adresat presedintelui tarii o scrisoare deschisa in termeni incisivi, depasind mult uzantele relatiilor normale dintre demnitari si scriind printre altele:

"Va consider un om politic orbit de putere (asemenea fostului presedinte Basescu), care incearca sa vanda in continuare romanilor iluzia ca spectacolul regizat al catuselor ar fi de fapt lupta anticoruptie, cand este o lupta impotriva democratiei si a statului de drept".

Domnul Tariceanu mi se pare ultimul dintre oameni indreptatit sa vorbeasca despre cei orbiti de putere. Propria lui dorinta de putere este atat de inversunata incat mi se pare incompatibil sa judece modul cum si-o manifesta altii.

In opinia mea, conflictul mai vechi cu "fostul presedinte Basescu" s-a transformat in conflictul mai nou cu presedintele actual doar din cauza orgoliului nemasurat al domnului Tariceanu, de a se da mare, gata sa intre in conflict cu oricine, indiferent de rang.

Hai s-o spunem p-a dreapta: orbit el insusi de setea puterii, Calin Popescu Tariceanu este demult ahtiat de Cotroceni. Poate ca unii nu-si amintesc, dar dl Tariceanu a candidat la alegerile prezidentiale din 2009, cand n-a intrat in turul doi.

Abia obtinuse cateva procente in primul tur si a fost eliminat. Ramas pe dinafara, jinduia cred la sefia statului, dornic sa primeasca onorul, sa salute garda si sa pupe steagul. N-a fost sa fie si, in opinia mea, oricine ar fi fost ales presedinte la Cotroceni, acela tot s-ar fi ales cu scrisori ireventioase, specifice celor care nu stiu sa piarda, dar pierd.

Ce orbire de putere este mai semnificativa decat cea a liberalului care, nereusind sa obtina iarasi sefia propriului partid, scuipa in farfuria din care mancase, isi tradeaza colegii liberali, isi injghebeaza o adunatura de nemultumiti si da fuga la inamicii liberalismului, social-democratii, ca sa obtina de la ei alisverisul din fruntea Senatului?

Iar de acolo, dl Tariceanu il atentioneaza pe seful statului cu privire la incurajarea "abuzurilor si exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul institutiilor de forta", facand imediat trimitere la Guvernul Ciolos, despre care pretinde ca a fost instalat nedemocratic.

Si chiar ati uitat, domnule Tariceanu, cum a fost instalat Guvernul Ciolos? Victor Ponta demisionase, maturat de multimea furioasa dupa nenorocirea #Colectiv. Nimeni nu dorea sa preia guvernarea. Dragnea, recent numit lider al PSD, disparuse ca in gaura de ...citeste mai departe despre "Cine este orbit de putere, domnule Tariceanu?" pe Ziare.com

#Calin Popescu Traiceanu scrisoare presedinte, #Tariceanu Iohannis presedinte , #Stiri Guvern