Cine este Paul Stanescu, propus ministru al Dezvoltarii: Unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSD

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 15:53
960 citiri

Noul ministru al Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, este unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSD, atat in judetul Olt, cat si in intreaga Oltenie. De profesie agronom, Stanescu a ajuns in prima linie a partidului in 2008, cand a fost ales presedinte al PSD Olt.

Paul Stanescu s-a nascut pe 25 august la Visina, localitate in care tatal sau a obtinut trei mandate de primar. Intre 1978 si 1982 a studiat agronomia la Craiova, iar dupa absolvire a devenit director la o fabrica de conserve din Caracal.

In perioada 1988-1991 a fost directorul IAS Studina, pentru ca in 1992 sa preia conducerea companiei Agromec Visina, care exploateaza terenuri agricole luate in arenda.

Iata si care sunt celelalte propuneri pentru inlocuirea ministrilor demisionari

Prima functie politica importanta o obtine in 2008, cand este ales presedinte al CJ Olt, functie in care va fi reales in 2012. In 2010, a obtinut si sefia filialei judetene a PSD, inlaturandu-l din functie pe Ion Toma. In 2013 a fost ales vicepresedinte regional al PSD pentru zona Oltenia. In anul 2016 a obtinut un mandat de senator de Olt, ulterior fiind desemnat drept chestor al Senatului.

Paul Stanescu este fratele lui Alexandru Stanescu, deputat de Olt din 2012.

In ultima declaratie de avere, Paul Stanescu a trecut trei terenuri agricole cumparate impreuna cu sotia si care insumeaza 32 de hectare. La capitolul imobiliare, Stanescu detine un apartament in Craiova si o casa de 299 metri patrati pe care a construit-o in localitatea natala. Stanescu conduce un autoturism Daewoo Nubira.

In anul fiscal 2016 a avut trei surse de venit: 36.900 de lei din salariile ca presedinte al CJ Olt, 4.900 de lei salariul pe decembrie ca senator si 18.750 de lei venituri aduse de compania Agromec Visina.

Cine este Felix Stroe, propunerea de ministru al Transporturilor: Fost comandant de nave de razboi, are si cetatenia moldoveneascaCine este Marius Nica, propus la Ministerul Fondurilor Europene: Apropiat al Rovanei Plumb, a mai detinut aceasta functie ...citeste mai departe despre "Cine este Paul Stanescu, propus ministru al Dezvoltarii: Unul dintre cei mai influenti lideri din teritoriu ai PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Paul Stanescu ministrul Dezvoltarii , #Stiri Guvern