Ciolos a mers la Departamentul de Stat al SUA, dupa reactia privind Legile Justitiei

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 18:40
982 citiri
Ciolos a mers la Departamentul de Stat al SUA, dupa reactia privind Legile Justitiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat ca a petrecut cateva zile la Washington, programul sau incluzand si o intrevedere informala la Departamentul de Stat al SUA, dupa "semnalul de alarma" pe care oficialii americani l-au transmis in legatura cu modificarile la Legile Justitiei.

"Am petrecut cateva zile la Washington pentru activitati profesionale si am avut placerea sa fiu de Ziua Nationala alaturi de membri ai comunitatii romanesti din SUA, la receptia organizata de Ambasada Romaniei. Am profitat de aceasta deplasare pentru a ma intalni si cu sustinatorii Platformei Romania 100, iar apoi am avut o intrevedere informala la Departamentul de Stat (dupa semnalul de alarma pe care oficialii americani l-au transmis in legatura cu modificarile la Legile Justitiei) ", a scris Ciolos, duminica, pe Facebook.

Pe 27 noiembrie, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma, intr-o declaratie de presa intitulata "Romania - propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar", ca "Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania".

Aceasta legislatie, "propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice, protejate de interferenta politica", sustinea purtatorul de cuvant in declaratia publicata pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "indeamna Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", a adaugat purtatorul de cuvant.

Iata reactiile de pe scena politica romaneasca in urma comunicatului Departamentului de stat

Iordache reactioneaza la mesajul dur al Departamentului de Stat al SUA: Despre ce discutam?Olguta Vasilescu, dupa criticile Departamentului de Stat: Romania este stat suveranMai multe organizatii civice, printre care si cea a lui Dacian Ciolos, cer demisia lui Dragnea si Tariceanu, dupa comunicatul Departamentului de StatPredoiu: Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste RomanieiToader: Departamentul de Stat se exprima cum si cat i se permite. Parlamentul nu poate fi impiedicat sa legifereze ...citeste mai departe despre "Ciolos a mers la Departamentul de Stat al SUA, dupa reactia privind Legile Justitiei" pe Ziare.com

#Ciolos Departament Stat SUA, #Ciolos America Legile Justitiei, #Departament Stat SUA justitie , #Stiri Guvern