Ciolos declara razboi birocratiei: Sa nu mai punem oamenii pe drumuri (Video)

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 11:06
1128 citiri
Ciolos declara razboi birocratiei: Sa nu mai punem oamenii pe drumuri (Video)
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, ca vrea ca birocratia sa fie redusa pe cat posibil si sa se foloseasca mai mult sistemele informatice, astfel incat cetatenii sa nu se mai plimbe de la un ghiseu la altul cand au nevoie de diverse documente.

Ciolos a dat si mai multe exemple. Prim-ministrul a aratat ca un somer care vrea sa primeasca indemnizatie trebuie sa plateasca 30 de lei pentru a obtine documentele necesare, in conditiile in care informatiile pot fi obtinute foarte usor direct de catre institutii, "fara ca somerul sa plateasca tot felul de taxe".

"Este suficienta simpla depunere a cererii, urmand ca administratiile sa obtina datele direct, prin sistem informatic", a subliniat Ciolos.

Premierul a vorbit si despre situatia in care o persoana trebuie sa obtina un cazier de la Ministerul de Interne, procedura fiind anevoioasa si absurda.

"Prin sistemul informatic sa punem la punct o procedura ca oamenii sa nu mai ia cazier de ...citeste mai departe despre "Ciolos declara razboi birocratiei: Sa nu mai punem oamenii pe drumuri (Video)" pe Ziare.com

#Ciolos birocratie, #reducere birocratie, #birocratie Romania , #Stiri Guvern