Ciolos: Este ingrijorator ca Tariceanu vrea ca romanii sa creada ca suntem oropsitii Europei

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 16:37
604 citiri
Ciolos: Este ingrijorator ca Tariceanu vrea ca romanii sa creada ca suntem oropsitii Europei
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos se declara ingrijorat de faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, vrea ca romanii sa creada ca suntem "oropsitii Europei" si remarca faptul ca, desi e suparat ca UE se amesteca in treburile Romaniei, acesta se duce la Bruxelles sa se planga de asa-zise derapaje ale Justitiei.

"Domnul Tariceanu ne da asigurari ca nu vom intra nici anul acesta in spatiul Schengen. Din pacate, are dreptate. Asta, nu din cauza momentelor electorale din alta parte ci, in primul rand, din cauza incoerentelor de acasa. In acest context, spune ca declaratia mea de ieri, ca Romania ar fi avut sanse sa intre in Schengen inca din acest an, ar fi, citez, 'o inventie politicianista'", afirma Dacian Ciolos, potrivit unui comunicat de presa.

Ciolos a precizat ca afirmatia sa se bazeaza pe discutii avute in 2016 cu lideri ai statelor membre "care au amanat aceasta decizie in Consiliu, precum si discutii cu Comisia Europeana referitoare la evolutia si viitorul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie", subliniind ca in cel mai recent raport MCV a fost "evident ca, dincolo de ingrijorari reale legate de abordari tip OUG 13, limbajul a fost pozitiv", raportul remarcand evolutia buna a institutiilor din Justitie.

Totodata, Ciolos a reamintit faptul ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a spus in mai multe randuri ca Romania este foarte aproape de a fi in situatia incheierii MCV.

"In general, nu exista fapta fara rasplata si nu exista iresponsabilitate fara consecinte.

Este ingrijorator ca domnul Tariceanu vrea ca romanii sa creada ca suntem oropsitii Europei si ca o anumita perceptie negativa despre Romania ar exista mai ales din cauza altora. Din pacate, la inceputul acestui an, s-a vazut clar din cauza carui tip de comportament al unor politicieni de la noi exista aceasta perceptie", a spus Ciolos amintind, totodata, despre protestele din iarna despre care s-a vorbit in toata lumea.

"De altfel, in deplina consonanta logica, suparat ca UE se amesteca in treburile Romaniei, domnul Tariceanu se duce la Bruxelles sa se planga de asa-zise derapaje ale Justitiei. Nu mai e nimic de adaugat", a conchis fostul prim-ministru.

Ciolos a declarat, joi, intr-o dezbatere organizata la Cluj, ca in opinia sa, Romania ar fi putut intra in 2017 in spatiul Schengen "cel putin cu aeroporturile", daca nu ar fi existat "situatia" creata de OUG 13.

Ciolos: Daca nu ar fi fost OUG 13, ar fi fost sanse mari ca an ...citeste mai departe despre "Ciolos: Este ingrijorator ca Tariceanu vrea ca romanii sa creada ca suntem oropsitii Europei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos Tariceanu Schengen , #Stiri Guvern