Ciolos: Nu putem sa ne asumam deciziile iresponsabile ale unei majoritati parlamentare care a actionat populist

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 17:40
2579 citiri
Ciolos: Nu putem sa ne asumam deciziile iresponsabile ale unei majoritati parlamentare care a actionat populist
Foto: site Guvern (Arhiva)

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat, marti, ca Guvernul pe care l-a condus nu poate sa-si asume deciziile iresponsabile ale majoritatii parlamentare care a actionat populist in 2016, an electoral.

El a raspuns astfel criticilor aduse de actualul prim-ministru, Sorin Grindeanu, care a catalogat ca fiind "inadmisibil faptul ca a fost depasita limita de 3% a deficitului bugetar pentru anul 2016".

"Guvernul Ciolos isi asuma propriile decizii, dar nu poate sa-si asume unele decizii iresponsabile ale unei majoritati parlamentare care a actionat populist intr-un an electoral. Iar daca un guvern responsabil si prudent cu deficitul bugetar, constrans de masurile legislative populiste, a ajuns totusi la limita de 3% din PIB, ne putem ingrijora in mod serios ce se poate intampla cand aceeasi majoritate parlamentara care a fortat acest rezultat are acum toate parghiile deciziilor politice, inclusiv guvernarea", sustine Ciolos, intr-o declaratie de presa.

Fostul prim-ministru a subliniat ca, "chiar daca nivelul deficitului bugetar poate fi interpretat ca o decizie politica, depasirea sistematica a unui nivel de prudentialitate prin masuri populiste costa foarte scump", precizand ca nivelul de indatorare va creste iar generatiile viitoare vor plati acest "mod de gandire".

"Prin urmare, aici nici nu mai este vorba de ceea ce spune sau nu Comisia Europeana, prin instrumentele standard pe care le are la dispozitie si pe care le poate declansa inca de la primele semne atunci cand constata abateri sistematice de la normele europene de prudentialitate. Aici este vorba despre responsabilitatea fata de propria comunitate careia ii amanetezi viitorul prin masuri populiste, cu efecte pozitive pe termen scurt, dar negative pe termen lung", a punctat Ciolos.

Grindeanu anunta ca e foarte suparat pe Guvernul Ciolos: Deficitul a fost depasit anul trecut. E inadmisibil!Grindeanu primeste replica referitor la deficitul mostenit de la Ciolos: De vina sunt legile votate de parlamentari cu frenezie electorala si entuziasm populist

Fostul sef al Guvernul a mai afirmat ca datele oficiale publicate de Institutul European de statistica, Eurostat, confirma rezultatul bugetar prudent realizat de Guvernul Romaniei in 2016, care a incheiat exercitiul financiar cu un deficit de 3%, potrivit metodologie europene de raportare (ESA), la limita pragului impus de regulile europene de prudentialitate.

"Rezultatul bugetar prudent al Romaniei din 2016 este intarit de r ...citeste mai departe despre "Ciolos: Nu putem sa ne asumam deciziile iresponsabile ale unei majoritati parlamentare care a actionat populist" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos Grindeanu deficit bugetar , #Stiri Guvern