Ciolos, pentru presa franceza: Romania a aratat ca poate proteja frontierele Europei

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 18:29
1180 citiri
Ciolos, pentru presa franceza: Romania a aratat ca poate proteja frontierele Europei
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Romania indeplineste de mai multi ani conditiile de aderare la spatiul Schengen, iar daca pana acum nu s-a luat o decizie in acest sens motivul tine de considerente politice, legate de nivelul ridicat de coruptie care exista in tara, a declarat premierul Dacian Ciolos aflat intr-o vizita oficiala la Paris, intr-un interviu pentru presa franceza.

"Situatia se amelioreaza insa. Ultimele rapoarte europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, care masoara progresele realizate in materie de reforma a sistemului judiciar si lupta contra coruptiei, sunt pozitive. In egala masura, noi am demonstrat in ultimele luni ca Romania, in colaborare cu agentia Frontex, este capabila sa protejeze frontierele Europei. Toate conditiile sunt asadar reunite pentru ca noi sa putem adera la spatiul Schengen", a spus Ciolos, pentru publicatia L'Express.

Ciolos le spune francezilor vorbe dulci: Cum ii atrage sa investeasca in Romania

El a precizat ca o prima etapa ar putea fi aderarea cu ...citeste mai departe despre "Ciolos, pentru presa franceza: Romania a aratat ca poate proteja frontierele Europei" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos interviu presa franceza, #Dacian Ciolos Romania Schengen , #Stiri Guvern