Ciolos pune sub semnul intrebarii intentia lui Firea de a construi un spital metropolitan. Si o poveste care pare sa se repete

Joi, 20 Iulie 2017, ora 23:47
962 citiri
Ciolos pune sub semnul intrebarii intentia lui Firea de a construi un spital metropolitan. Si o poveste care pare sa se repete
Foto: Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat, joi, dupa ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Guvernului un teren TVR din Pipera pentru a construi acolo spitalul metropolitan.

Ciolos vorbeste, intr-o postare pe Facebook, despre "declaratii goale, politicianiste" referitoare la acest proiect.

"Spitalele nu se construiesc din vorbe. Nu e un secret ca spitalele Romaniei sunt vechi, prost construite si neingrijite. Problema infectiilor nosocomiale la fel ca altele din domeniul sanatatii au fost ascunse ani de zile sub pres cu buna stiinta de politicieni si de cei care au administrat sistemul.

Romania are nevoie de spitale moderne dar, inainte de toate, Romania are nevoie de adevar. De adevar si nu de declaratii goale, politicianiste. Din pacate, intamplarile traite si povestite de Vlad Voiculescu arata de ce aceasta infrastructura critica pentru sanatatea romanilor nu se modernizeaza", scrie pe Facebook Dacian Ciolos.

Acesta face trimitere la o postare ampla de pe Facebook a fostului sau ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu.

Acesta face o trecere in revista a promisiunilor facute de PSD pe tema spitalului care va fi ridicat in Bucuresti, promisiuni ramase inca la stadiul de declaratii.

Voiculescu reaminteste ca, in august anul trecut, primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a anuntat intr-o conferinta de presa, tinuta dupa o discutie cu el, construirea unui "spital nou pentru arsi", sustinand ca are deja terenul necesar.

"Mie imi place ca si locatie, are si un teren de fotbal sau rugby in apropiere, deci se poate folosi si pentru urgente", declara atunci primarul sectorului 1.

Cateva saptamani mai tarziu, Daniel Tudorache il suna pe Vlad Voiculescu si ii spunea: "Am un teren pe strada Bucuresti-Targoviste nr. 10. E zona buna, langa restaurantul #DoiCocosi", poveste fostul ministru al Sanatatii, care a cerut detalii despre amplasament si o noua discutie.

"La nici o ora dupa telefonul primit, cineva din echipa mea imi aduce zambind un articol tocmai aparut in media online: domnul primar se produsese deja intr-un interviu", relateaza Vlad Voiculescu, amintind ca spitalul promis de primar "nu mai era de arsi", ci devenise "de de toate" si se numea Spital Municipal.

"In perioada urmatoare voi declansa, impreuna cu Primaria Capitalei, toate procedurile pentru a putea sa intram in linie dreapta cu acest proiect", declara atunci Daniel Tudorache.

In noiembrie, insa, apare programul de guvernare al PSD, in care se anunta ca ...citeste mai departe despre "Ciolos pune sub semnul intrebarii intentia lui Firea de a construi un spital metropolitan. Si o poveste care pare sa se repete" pe Ziare.com

#Dacian Ciolos spital metropolitan, #Firea Spital Metropolitan, #Vlad Voiculescu spital metropolitan , #Stiri Guvern