Ciolos s-a inscris in PLUS: Cand anunta candidatii la europarlamentare si ce spune despre o alianta cu USR

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 15:23
1204 citiri
Ciolos s-a inscris in PLUS: Cand anunta candidatii la europarlamentare si ce spune despre o alianta cu USR
Foto: captura video Facebook/Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos s-a inscris oficial, marti, in Partidul Libertatii, Unitatii si Solidaritatii (PLUS), lansat sambata. Pana in prezent au fost depuse 11.734 de astfel de cereri de intrare in noul partid, a precizat el.

In cadrul unei conferinte de presa transmise live pe Facebook, Dacian Ciolos a semnat cererea de adeziune la partidul inregistrat de trei colegi, dupa ce Miscarea Romania Impreuna a avut probleme la tribunal, inscrierea fiind mult intarziata de diversi contestatari.

Prima conventie nationala a PLUS va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie, tot atunci urmand sa fie adoptat programul politic al noii formatiuni si sa fie alese organele de conducere, a anuntat Ciolos.

In ceea ce priveste lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, Dacian Ciolos a precizat ca, incepand de vineri, se poate inscrie in competitia interna orice membru al partidului, urmand ca toate candidaturile sa fie validate "pe criterii de eligibilitate privind respectarea statutului".

In etapa a doua, daca vor exista mai mult de 43 de candidati, "vom solicita votul membrilor de partid", a precizat el.

Dupa ce se va finaliza lista cu cele 43 de nume, ea "va fi inaintata unei comisii de selectie externa partidului", a anuntat Dacian Ciolos. Respectiva comisie va fi formata din 5 personalitati, "oameni cu viziune, expertiza politica interna si internationala" si ea va fi cea care va propune "o ordine a candidatilor pe lista", in baza unor "criterii".

"Pana la sfarsitul lunii ianuarie, vrem sa avem lista definitivata, sa o discutam in partid si sa o supunem la vot", a mai anuntat Dacian Ciolos.

Intrebat de jurnalistii prezenti la conferinta de presa despre colaborarea PLUS cu USR, Dacian Ciolos a precizat ca se poarta discutii "pentru un proiect comun, pentru obiective comune".

Citeste mai departe despre "Ciolos s-a inscris in PLUS: Cand anunta candidatii la europarlamentare si ce spune despre o alianta cu USR (Video) " pe Ziare.com

#Ciolos inscris PLUS, #Ciolos liste europarlamentare PLUS, #Ciolos colaborare PLUS USR , #Stiri Guvern