Ciolos: Un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula, cu atat mai putin o solutie

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 21:15
835 citiri
Ciolos: Un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula, cu atat mai putin o solutie
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos le-a spus miercuri studentilor Universitatii de Stiinte Politice din Paris ca un guvern tehnocrat reprezinta o solutie tranzitorie si ca un asemenea Executiv trebuie sa fie o exceptie si nu o regula.

"Dupa parerea mea, nu cred ca o democratie se poate construi pe guverne tehnocrate. Cred ca un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula si cu atat mai putin o solutie. Daca impingem la extrem, modelul unui guvern tehnocrat este un mod de a nega democratia. Pentru ca ce este democratia reprezentativa? Este un Parlament ales direct de popor si care emana apoi un guvern. Desigur, Guvernul meu a fost votat de Parlament, de partidele politice reprezentate in Parlament, dar fara sa aiba reprezentanti in Guvern. (...)

Este o solutie, sa spunem, tranzitorie si pentru mine este clar ca un guvern tehnocrat nu este o solutie pe termen lung", a afirmat... citeste mai departe despre "Ciolos: Un guvern tehnocrat este o exceptie si nu o regula, cu atat mai putin o solutie" pe Ziare.com

#Ciolos guvern tehnocrat, #Ciolos explicatie Guvern tehnocrat , #Stiri Guvern