Ciolos: Vrem un presedinte responsabil. Daca nominalizezi in Guvern toate marionetele lui Dragnea, iti asumi

Duminica, 12 Mai 2019, ora 18:50
721 citiri
Ciolos: Vrem un presedinte responsabil. Daca nominalizezi in Guvern toate marionetele lui Dragnea, iti asumi
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Dacian Ciolos a declarat ca USR-PLUS propune modificarea Constitutiei, in sensul in care presedintele Romaniei sa isi asume deciziile luate, precizand ca daca nominalizezi in fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie sa iti asumi responsabilitatea.

Liderul PLUS a spus ca in viitoarea Constitutie ar trebui sa fie stipulat si ca Parlamentul sa fie dizolvat, daca esueaza un referendum de suspendare a sefului statului.

"Daca nominalizezi in fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca presedinte, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Crede Parlamentul ca presedintele a gresit si presedintele trebuie suspendat? Dar daca pierd referendumul atunci trebuie sa respecte vointa poporului si sa plece ei acasa.

Daca parlamentarii vor stii ca exista acest risc si pentru ei, daca il suspenda gratuit pe presedinte, atunci presedintele nu ar putea sa spune ca nu a avut ce face, iar presedintele ar fi implicit responsabil pentru guvernare. Vrem un presedinte implicat si responsabil, care sa raspunda vointelor poporului si un guvern profesionist", a spus Dacian Ciolos.

Ciolos a mai afirmat ca nu va mai fi permis persoanelor condamnate sa detina functii in stat.

"Vrem sa reformam statul. Vom incepe sa il reformam imediat cum vom ajunge la guvernare si in Parlament. Vom face o reforma constitutionala profunda, care pleaca de la realitatile acestea si care sa aiba in vedere si interesul social. Avem o Curte Constitutionala politizata. Uitati-va cand saptamana aceasta Dragnea si-a pus din nou oameni acolo. Vom depolitiza CCR.

Vom interzice prin Constitutie infractorilor sa aiba acces in functii publice. Fara penali. Trebuie sa luam demnitarilor scutul dupa care se ascund de justitie, trebuie sa dam posibilitatea confiscarii averilor nejustificate si sa intoarcem cetatenilor bunastarea furata de corupti. Fara coruptie. Cred ca viitoarea Constitutie a Romaniei trebuie sa specifice mai clar responsabilitatea guvernarii", a mai spus Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos Iohannis asumare ministri PSD Dragnea , #Stiri Guvern