Citu: Un oficial partener mi-a spus de 7 politicieni, inclusiv ministri, care vor primi restrictii

Sambata, 30 Iunie 2018, ora 13:12
815 citiri
Citu: Un oficial partener mi-a spus de 7 politicieni, inclusiv ministri, care vor primi restrictii
Foto: Facebook Florin Citu

Deputatul PNL, Florin Citu, scrie sambata, pe Facebook, ca a avut o discutie cu un oficial care reprezinta o tara partenera si care i-a spus ca urmeaza sa fie luate masuri privind restrictii sau refuzarea vizelor pentru sapte politicieni PSD+ALDE. Citu mentioneaza in postare: "Daddy" deschide lista.

"Daddy" deschide lista! Lucrurile sunt pe cale sa intre intr-o zona periculoasa. Nu este clar daca si pentru Romania sau doar pentru o parte dintre romani! Am participat la o discutie unde, printre altii, erau prezenti si reprezentatii a doua tari cu care Romania are parteneriate strategice. Unul dintre ei, m-a luat deoparte si m-a intrebat ce naiba se intampla cu Romania. Era ingrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar ca independenta justitiei este vitala in tara lui si in restul tarilor membre NATO. Partenerii nostri cauta cel mai eficient mod de a da un semnal clar Romaniei ca nu sunt de acord cu ce se intampla. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justitie pentru a-si rezolva problemele personal", scrie parlamentarul liberal, pe Facebook.

Florin Citu spune ca oficialul strain i-a spus ca se poate trece la masuri impotriva unor politicieni, iar printre interdictii este si aceea de a participa la intalniri cu omologii lor.

"Putin contrariat am intrebat: ok, si ce se poate intampla? Atunci mi-a prezentat un scenariu. In opinia lor experienta acumulata pana acum, masurile luate impotriva unor tari care nu respecta democratia nu s-au dovedit eficiente cand au fost aplicate doar statelor (sanctiuni economice, embargou, etc) . A devenit si mai precis cand mi-a explicat ca sanctiunile luata impotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran. Pe intelesul tuturor, partenerii nostri strategici pot lua masuri impotriva unor oameni politici care genereaza instabilitate in zona. Masurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare pana la interdictia politicienilor de a participa la intalniri cu omologii lor din alte tari, supravegherea conturilor bancare, restrictii la transferurile bancare etc... Toate, sanctiuni deja aplicate unui numar mare de lideri politici", mai scrie Citu.

Alesul PNL spune ca deja exista o lista "neagra" pentru Romania, iar aceasta contine numele a sapte politicieni.

"Si acum vine bomba! Exista deja o lista de sapte politicieni din guvern si Parlament care sunt pe cale sa primeasca astfel de sanctiuni. Mi-a dat si cateva nume. Minstri si parlamentari ...citeste mai departe despre "Citu: Un oficial partener mi-a spus de 7 politicieni, inclusiv ministri, care vor primi restrictii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Florin Citu lista sanctiuni politicieni , #Stiri Guvern