Clotilde Armand ii explica "modelul francez" lui Tudorel Toader: Niciun politician cu cazier judiciar nu poate fi ales

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 21:19
822 citiri
Clotilde Armand ii explica "modelul francez" lui Tudorel Toader: Niciun politician cu cazier judiciar nu poate fi ales
Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Clotilde Armand ii explica ministrului Justitiei "modelul francez", la care Tudorel Toader a mai facut referiri in trecut.

In luna august, ministrul Justitiei motiva mutarea Inspectiei Judiciare (IJ) la Ministerul Justitiei pentru ca in mai multe tari europene IJ este in subordinea ministerului, caz valabil pentru Franta si Italia.

"Nu uitati ca sistemul nostru juridic este de pe sistemul francez, iar in Franta Inspectia judiciara este la Ministerul Justitiei. Si in Italia la fel, si in alte tari la fel", declara atunci Tudorel Toader.

Acum, Clotilde ii atrage atentia ministrului ca "modelul francez" despre care el sustine ca e implementat in tara nu este respectat din moment ce modificarile la Codul Penal sau Legile Justitiei difera drastic de legislatia din Franta.

"Ministrul Justitiei Tudorel Toader tot spune ca s-a inspirat din 'modelul francez' insa nu prea a inteles despre ce este vorba.

Domnule Tudorel Toader, indrazneste sa crezi ca in Franta exista Cartea a IV-a intitulata 'Crime si delicte contra natiunii, statului si ordinii publice' (Codul Penal francez - n.red.).

In capitolul II, Sectiunea 3, sunt incluse coruptia pasiva si traficul de influenta, comise de persoane care exercita functii publice.

Pedepsele pentru astfel de fapte sunt de la 5 ani de inchisoare si o amenda de 500.000 de euro, pana la 10 ani de inchisoare si 1 milion de euro amenda.

Tot in Franta niciun politician cu cazier judiciar nu poate fi ales iar parlamentarilor le este strict interzis sa isi angajeze membrii familiei", a scris consilierul USR pe Facebook.

Armand face referire la cel mai nou proiect propus de PSD, al carui initiator este nimeni altul decat Catalin Radulescu, cunoscut si ca deputatul "mitraliera".

Introducerea unui prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu, inchisoare la domiciliu pentru cei care primesc pedepse de pana in trei ani sau luarea de mita pentru o alta persoana care nu mai reprezinta infractiune sunt doar cateva dintre modificarile aduse de acest proiect.

Citeste AICI proiectul de lege, dar si expunerea de motive.

A.D. ...citeste mai departe despre "Clotilde Armand ii explica "modelul francez" lui Tudorel Toader: Niciun politician cu cazier judiciar nu poate fi ales" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Clotilde Armand atac Tudorel Toader, #Clotilde mesaj ministrul Justitiei , #Stiri Guvern