Comisia Europeana: Controalele la granitele interne ar costa 18 miliarde de euro pe an

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 08:46
804 citiri
Comisia Europeana: Controalele la granitele interne ar costa 18 miliarde de euro pe an
Foto: Arhiva Ziare.com

Reintroducerea controalelor permanente la granitele din interiorul Uniunii Europene ar cauza pierderi economice anuale cuprinse intre 5 miliarde si 18 miliarde de euro, a estimat marti Comisia Europeana.

Estimarea a fost inclusa in cele mai recente previziuni economice prezentate de executivul comunitar, un raport de 200 de pagini, potrivit DPA.

"Costurile reintroducerii permanente si mai sistematice a controalelor frontaliere ar fi semnificative pentru lucratorii transfrontalieri si calatori, pentru transportul rutier si administratia publica si ar ajunge intre 5 si 18 miliarde euro pe an", mentioneaza raportul Comisiei.

Reintroducerea controalelor frontaliere in interiorul UE ar avea ca rezultate imediate intarzieri la livrarea transporturilor cargo si cresterea timpului petrecut in trafic de navetisti, iar pe termen mai lung ar duce la descurajarea comertului si a turismului, releva documentul citat.

Conform unor studii, reintroducerea controalelor la ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana: Controalele la granitele interne ar costa 18 miliarde de euro pe an" pe Ziare.com

#controale granite UE , #Stiri Guvern