Comisia pentru prezidentiale mai vrea inca 2 luni sa termine ancheta: Cine a mai dat azi cu subsemnatul la Parlament

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:57
750 citiri
Comisia pentru prezidentiale mai vrea inca 2 luni sa termine ancheta: Cine a mai dat azi cu subsemnatul la Parlament
Foto: captura video Privesc.eu

Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, condusa de senatorul PSD Mihai Fifor (foto) a continuat, marti, audierile, fiind convocati senatorul PSD Robert Cazanciuc, fostul senator PSD Catalin Voicu, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu si fostul senator UNPR Gigi Netoiu.

Netoiu a declarat in fata parlamentarilor ca nu a fost la Gabriel Oprea acasa in seara alegerilor, fiind plecat din Bucuresti. El recunoaste ca s-a intalnit acasa la Oprea cu Dan Andronic, insa cu o alta ocazie.

"N-aveam ce sa spun (...) Eu am fost de multe ori la domnul Oprea, sunt prieten de dinainte de 1989 cu el si cu domnul Iordanescu, dar in seara respectiva si in ziua respectiva nu am fost acolo, nici in Bucuresti. E adevarat, m-am intalnit cu domnul Andronic in casa domnului Oprea, dar cu alta ocazie, nu atunci", a spus Netoiu, dupa ce a petrecut mai putin de 15 minute in Comisia de ancheta.

Fostul lider UNPR a precizat ca in ziua alegerilor se afla la Craiova.

Netoiu a adaugat ca, de fiecare data cand a fost la Oprea acasa, s-a intalnit ori cu el, ori cu el si cu Anghel Iordanescu, fara alti politicieni sau demnitari. El a precizat ca pe Florian Coldea l-a intalnit o singura data, la un eveniment privat, o zi de nastere, iar pe George Maior si pe Laura Codruta Kovesi nu i-a intalnit niciodata.

Pentru ziua de miercuri au fost invitati la comisie fostul prim-ministru Emil Boc si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In pofida anuntului facut de Mihai Fifor, presedintele comisiei de ancheta, este putin probabil ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sa vina la audierea sa programata pentru miercuri. Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulamentele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.

Kovesi nu merge la comisia de ancheta: Procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte in fata comisiilor parlamentareAlte argumente pentru care procurorii nu pot fi obligati sa se prezinte la comisiile de ancheta parlamentare.

Fostul director al SRI George Maior a declarat luni, in cadrul audierii din comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca a avut si are o relatie de priet ...citeste mai departe despre "Comisia pentru prezidentiale mai vrea inca 2 luni sa termine ancheta: Cine a mai dat azi cu subsemnatul la Parlament" pe Ziare.com

#Cazanciuc audiat comisie ancheta, #Netoiu audiat comisie ancheta , #Stiri Guvern