Concluziile lui Iohannis dupa intalnirea cu Merkel: Sa avem grija sa nu apara falii in UE

Vineri, 09 Septembrie 2016, ora 16:18
2693 citiri
Concluziile lui Iohannis dupa intalnirea cu Merkel: Sa avem grija sa nu apara falii in UE
Foto: captura video Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul intalnirii cu cancelarul german Angela Merkel, ca Uniunea Europeana trebuie sa ramana unita, iar parteneriatul cu Marea Britanie va continua sa fie unul important si dupa Brexit.

De asemenea, seful statului a anuntat ca a propus crearea unei agentii europene de combatere a terorismului.

In debutul declaratiei de presa sustinute dupa intalnirea avuta la Berlin cu cancelarul Angela Merkel si cu premierii Belgiei, Charles Michel, si Luxemburgului, Xavier Bettel, Klaus Iohannis a subliniat faptul ca Romania este preocupata atat de situatia romanilor din Marea Britanie, in contextul referendumului care a decis iesirea din UE, dar si de viitorul Uniunii in ansamblu.

"Este foarte important ca cei 27 sa ramana uniti. E foarte important sa construim in continuare o uniune puternica, doar asa vom putea sa facem fata crizelor actuale si crizelor care vor veni in viitor.

Am subliniat ca UE trebuie sa actioneze in asa fel incat ...citeste mai departe despre "Concluziile lui Iohannis dupa intalnirea cu Merkel: Sa avem grija sa nu apara falii in UE" pe Ziare.com

#Iohannis intalnire Merkel, #Iohannis agentie europeana combatere terorism , #Stiri Guvern