Cortina de Fier intre Romania si Schengen. "Ar trebui sa jucam in Liga Campionilor"

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 07:17
1174 citiri
Cortina de Fier intre Romania si Schengen. "Ar trebui sa jucam in Liga Campionilor"
Foto: captura YouTube/ EPP Group

Trenul Schengen pare ca nu va mai opri in Romania vreme de cel putin un an. Aderarea Romaniei la spatiul de libera circulatie nici macar nu a fost inclusa pe agenda Consiliului JAI de saptamana aceasta si surse politice de la Bruxelles spun ca discutia ar putea fi reluata abia in 2017.

Este ceea ce recunostea chiar premierul Victor Ponta care spunea, de altfel, ca insasi Romania a cerut ca subiectul sa nu intre pe agenda JAI, avand in vedere ca sansele de reusita erau nule.

Decizia in JAI referitoare la aderarea unei tari la spatiul Schengen se ia prin consens, iar in acest moment impotriva intrarii Romaniei sunt patru state: Olanda, Germania, Franta si Finlanda.

Fara aderarea la Schengen nu putem considera, insa, incheiat procesul nostru de integrare in UE. Chestiunea nu e numai simbolica si in discutie nu este numai circulatia persoanelor, ci si aceea a marfurilor, ceea ce reprezinta un aspect de mare importanta pentru mediul de afaceri.

Cum se face ca Romania nu este ...citeste mai departe despre "Cortina de Fier intre Romania si Schengen. "Ar trebui sa jucam in Liga Campionilor"" pe Ziare.com

#Romania amanare Schengen, #Romania criza refugiatilor , #Stiri Guvern