Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele

Marti, 22 Septembrie 2015, ora 20:24
762 citiri
Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat marti la Consiliul extraordinar Justitie si Afaceri Interne pe tema migratiei, la Bruxelles, unde a votat impotriva cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor, insa acestea au fost in final adoptate.

Oprea le-a transmis ministrilor de Interne europeni si reprezentantilor Comisiei Europene faptul ca tara noastra este solidara cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiati. Mai mult, pentru a-si arata sustinerea, a mai transmis Oprea, Guvernul si-a manifestat disponibilitatea si a decis preluarea prin relocare a 1.705 refugiati din Italia si Grecia si 80 refugiati din afara Uniunii Europene (in total 1.785 refugiati), se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Romania sustine eforturile vizand identificarea unor solutii viabile si durabile in gestionarea fenomenului migratiei cu care se confrunta Uniunea Europeana si reitereaza ...citeste mai departe despre "Cote obligatorii de imigranti - Oprea a avertizat la JAI: Tratati doar simptomele imediate si nu cauzele" pe Ziare.com

#Oprea JAI cote refugiati, #Oprea JAI refugiati, #Oprea JAI UE, #Oprea criza refugiati , #Stiri Guvern