Cotele de gen in politica - o alta perspectiva

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 21:34
1198 citiri
Cotele de gen in politica - o alta perspectiva
Foto: Facebook/ Oana Baluta

Conferentiarul universitar Oana Baluta raspunde, intr-un text amplu publicat pe contul sau de Facebook, unui material publicat pe Ziare.com de Codru Vrabie, colaborator al rubricii "Invitatii Ziare.com".

"Codru Vrabie a scris un articol despre cotele de gen, apoi niste raspunsuri pe pagina lui de Facebook", a scris pe Facebook Oana Baluta, notand ca astfel raspunde articolului lui Codru Vrabie.

"Dupa umila mea parere, orice cota de gen mai mica de 50% este neconstitutionala!", sustine acesta, generand un prim raspuns al Oanei Baluta, care sustine ca argumentul acesta "are niste minusuri".

"Exista trepte ale unei cote de gen ori proportii diferite. Cifra de 30 % indica o treapta, 50% (adica paritatea) corespunde unei alte trepte. Cele doua nu se exclud, nici nu sunt in opozitie. Exista argumente pentru 30% din zona numita teoria masei critice: un procent de 30% ar avea forta necesara pentru modificarea agendei de prioritati.

Adevarul factual ne spune ca femeile reprezinta ...citeste mai departe despre "Cotele de gen in politica - o alta perspectiva" pe Ziare.com

#Oana Baluta articol Codru Vrabie, #Oana Baluta egalitate gen, #Codru Vrabie femei politica, #Codru Vrabie egalitate gen , #Stiri Guvern