Credeti ca un terorist il urmarim cu sefii de post din comune? Cat va dura sa invete politistii ce facea SRI

Joi, 17 Martie 2016, ora 16:50
954 citiri
Credeti ca un terorist il urmarim cu sefii de post din comune? Cat va dura sa invete politistii ce facea SRI
Foto: Ziare.com

Presedintele comisiei parlamentare pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, deputatul PSD Georgian Pop, a spus ca mai devreme de 7-8 ani politistii judiciari nu vor putea sa ancheteze suspectii de terorism.

Astfel, acesta a explicat nevoia ordonantei de urgenta privind interceptarile, care a fost adoptata de Guvern saptamana trecuta.

"Sa spunem ca SRI primeste, astazi, o informatie de la partenerii strategici ca intr-un grup de imigranti exista suspecti de terorism. Pe baza acestei informatii, SRI merge si solicita judecatorilor de la ICCJ un mandat pe securitate nationala.

(...) In urma mandatului, apar indicii privind posibilitatea efectuarii de infractiuni de terorism. In secunda doi, ofiterii SRI sunt obligati prin lege sa mearga la procurorul DIICOT.

(...) Daca nu aparea ordonanta de urgenta data de Guvern, in momentul in care procurorul DIICOT primea acea informatie ca avem un suspect care incearca sa comita acte de terorism in Romania, ...citeste mai departe despre "Credeti ca un terorist il urmarim cu sefii de post din comune? Cat va dura sa invete politistii ce facea SRI" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Georgian Pop ordonanta urgenta interceptari, #CCR interceptari, #ordonanta urgenta interceptari teroristi , #Stiri Guvern