Cu cine ar vota romanii la parlamentare si cine atinge pragul - Sondaj ISSPOL

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:50
1328 citiri
Cu cine ar vota romanii la parlamentare si cine atinge pragul - Sondaj ISSPOL
Foto: Ziare.com

Aproximativ jumatate dintre romani nu stiu cu cine vor vota sau nu vor sa isi exercite dreptul de vot in 2016, potrivit unui sondaj al Institutului de Studii Sociale si Politice (ISSPOL).

Cercetarea releva ca 86% din cei chestionati au participat cel putin o data la alegerile locale, in timp ce 14% au raspuns negativ.

Daca maine s-ar organiza alegeri locale, 38% dintre subiectii cercetarii au spus ca nu s-au hotarat cu cine ar vota, iar 16% ca nu ar vota in cazul unui astfel de scrutin.

Dintre cei care si-au exprimat intentia de vot si au preferinte clare, 48% au afirmat ca vor vota cu candidatii PSD, iar 39% cu reprezentantii PNL, 5% cu ALDE, 4% cu PMP, 3% cu UDMR si 1% cu UNPR.

Sondajul mai releva ca 83% dintre romani au participat cel putin la alegerile parlamentare, in timp ce 17% nu au facut acest lucru.

Si in cazul alegerilor generale, 34% dintre respondenti nu s-au hotarat cu ce partid sa voteze, iar 13% au indicat ca nu vor vota la acest scrutin.

Dintre cei ...citeste mai departe despre "Cu cine ar vota romanii la parlamentare si cine atinge pragul - Sondaj ISSPOL" pe Ziare.com

#sondaj ISSPOL alegeri parlamentare, #PSD PNL alegeri parlamentare, #sondaj parlamentare 2016 , #Stiri Guvern