Cu Opozitia la reanimare

Duminica, 09 Iulie 2017, ora 08:10
1146 citiri
Cu Opozitia la reanimare

Este indeobste cunoscut faptul ca nu exista democratie adevarata decat cu o majoritate confortabila care sa asigure stabilitate si o Opozitie destul de puternica, care sa poata sesiza si indrepta la timp derapajele celei dintai.

Regula de aur mai spune ca respectul reciproc este obligatoriu. Adica si unii si altii ar trebui sa apara ca adevarati gentlemen si adevarate ladies in fata celorlalti, oricare ar fi ei. Dar, in democratia damboviteana, majoritarii se simt atat de confortabil in scaunele dobandite, incat isi permit nestingheriti nu numai derapaje, dar si capricii, toane sau mofturi.

Isi permit, intrucat opozantii abia isi fac simtita prezenta, ratand pana si mingile oferite cu generozitate la fileu de gafele adversarului.

Poate ca gafa cea mai notorie din ultima vreme este programul de guvernare al PSD, cel tamaiat pana mai ieri ca o adevarata scriere sacrosanta, ceva care, daca nu-l respecti la virgula, sigur se prabusesc guverne.

Domnul Liviu Dragnea inca se mai comporta ca si cum programul de guvernare ar fi tot ce a putut nascoci omenirea mai intelept si mai de pret, dupa tabla inmultirii si dupa teoria relativitatii.

Zic inca, pentru ca de la o vreme, programul a intrat in revizie generala. Tot ce era sigur se clatina, pe ce era imuabil se anunta simulari, iar ce nu merge va fi abandonat. Alta gafa: daca abandonezi ceva, ce pui in loc ca sa siguri bani de salarii?

Deocamdata nu stie nimeni, iar afirmatia ca programul se va remedia din mers lasa de inteles ca a cam ramas in coada de peste. Suntem in deriva si fara busola.

Pentru o Opozitie constienta de menirea ei, faptul ca tara a ajuns in deriva este o ocazie unica de a se afirma, de a descoperi derapajele si de a le arata cu degetul, ca sa le vada toata lumea.

M-as fi asteptat ca PNL sa se repeada agresiv la pomul laudat, sa-l faca harcea-parcea, sa demonstreze ca tigrul avea picioare de lut, ca programul s-a facut pe genunchi, pe scurt ce-a fost verde s-a uscat si ce-am votat s-a spulberat.

Ba chiar, ar fi momentul ca opozitia sa prezinte propriul program, realist, sustenabil, ceva din care sa inteleaga publicul ce a ratat votand PSD si cum trambitatele majorari de salarii se vor intoarce maine impotriva celor care azi se bucura de ele.

E greu, dar nu imposibil. O Opozitie activa ar face asta imediat, ar fi facut-o deja. Nu trebuie decat sa scoata la lumina planurile fantasmogorice ale PSD, populismul ieftin cu care am fost trasi pe sfoara, mintiti, pacaliti, s ...citeste mai departe despre "Cu Opozitia la reanimare" pe Ziare.com

#reactie PNL USR program guvernare Tudose, #PNL program guvernare , #Stiri Guvern