Cum a ajuns Ponta in contractele Turceni-Rovinari si cat a castigat Sova de la stat

Joi, 11 Iunie 2015, ora 11:10
1086 citiri
Cum a ajuns Ponta in contractele Turceni-Rovinari si cat a castigat Sova de la stat
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Victor Ponta a ajuns la contractele Turceni-Rovinari dupa ce, in 2006, in calitate de parlamentar, a initiat o comisie de ancheta cu privire la aceste contracte, comisie care nu a ajuns la nicio concluzie. Ulterior, in doar trei ani, colaboratorul sau Dan Sova a incasat de la firme de stat 27 milioane de lei.

Dan Sova a intrat in avocatura in 1995, iar in 1997 si-a deschis cabinetul Sova, Ratiu si Asociatii. In 2003, Sova a intrat in PSD, la acel moment Victor Ponta fiind presedintele organizatiei de tineret, informeaza Digi24.

In 2006, deputatul Victor Ponta, aflat in Opozitie, initiaza o comisie de ancheta care sa verifice contractele complexurilor energetice Turceni si Rovinari. Dupa un an, comisia de ancheta initiata de Victor Ponta isi incheie activitatea fara concluzii. In foarte scurt timp, casa de avocatura a lui Dan Sova incheie primul contract cu Complexul Energetic Rovinari, iar apoi cu complexul Turceni, castigand peste 7 milioane de lei, bani de la stat.

In 2011, ...citeste mai departe despre "Cum a ajuns Ponta in contractele Turceni-Rovinari si cat a castigat Sova de la stat" pe Ziare.com

#Ponta Sova contracte stat, #Ponta urmarit penal DNA, #Ponta Turceni Rovinari, #Sova Turceni Rovinari , #Stiri Guvern