Cum ar trebui sa arate bugetul pe 2012?

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 14:41
923 citiri
Cum ar trebui sa arate bugetul pe 2012?

Educatia si Sanatatea sunt principalele domenii asupra carora Guvernul ar trebui sa-si aplece atentia, in momentul realizarii bugetului pentru anul viitor, sunt de parere analistii.

Proiectul de buget pentru 2012 ar fi trebuit prezentat de Guvern pana pe data de 15 octombrie, insa acest lucru nu s-a intamplat. Intarzierea ar putea avea la baza cel putin doua motive: faptul ca este nevoie de aprobarea Fondului Monetar International, avand in vedere acordul de precautie semnat cu institutia financiara, dar si faptul ca nu sunt clare cifrele pentru anul in curs, fara de care nu se poate realiza o proiectie bugetara pentru 2012.

"In Romania, s-a intarziat intotdeauna prezentarea bugetului. Nu am reusit sa ne disciplinam din acest punct de vedere si este un lucru grav, pentru ca, in situatie de criza, ar trebui sa fie mai multa disciplina si claritate in viziunea bugetara", a explicat, pentru Ziare.com, analistul economic Mircea Cosea.

Potrivit spuselor sale, predictibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru investitori, atat romani, cat si straini, iar realizarea bugetului la timp ar trebui sa dea incredere in capacitatea Romaniei de a-si gestiona problemele financiare si fiscale.

Citeste mai multe despre Cum ar trebui sa arate bugetul pe 2012? pe Ziare.com.

#buget 2012, #proiect buget 2012, #alocare bani buget , #Stiri Guvern