Cum dovedesti ca stai legal in strainatate daca vrei sa votezi la alegerile parlamentare

Luni, 28 Martie 2016, ora 14:20
1321 citiri
Cum dovedesti ca stai legal in strainatate daca vrei sa votezi la alegerile parlamentare
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii din diaspora vor putea vota la alegerile parlamentare din aceasta toamna in baza documentelor care atesta faptul ca au resedinta legala in strainatate. Ordinul de ministru prin care s-a stabilit lista acestor documente a fost publicat in Monitorul Oficial, intrand astfel in vigoare.

Ordinul ministrului de Externe nr. 500/2016 privind documentele care atesta resedinta in strainatate in vederea exercitarii dreptului la vot la alegerile parlamentare din 2016 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 223/25.03.2016, se precizeaza intr-un comunicat remis luni Ziare.com de Ministerul de Externe.

Acest ordin, precum si alte materiale legate de votul in strainatate, pot fi consultate pe site-ul MAE, in cadrul sectiunii special dedicate alegerilor parlamentare din 2016.

Conform ordinului 500/2016, pentru cetatenii romani care detin si cetatenia statului de resedinta documentele de identitate eliberate de autoritatile locale reprezinta dovada de resedinta in statul ...citeste mai departe despre "Cum dovedesti ca stai legal in strainatate daca vrei sa votezi la alegerile parlamentare" pe Ziare.com

#documente resedinta alegeri parlamentare 2016 , #Stiri Guvern