Cum face un deputat 3 milioane de euro in 9 luni

Miercuri, 23 Ianuarie 2008, ora 10:25
1366 citiri
Cum face un deputat 3 milioane de euro in 9 luni

O informatie pe care altii nu o stiu, bunavointa unor colegi de partid din administratia locala si evitarea Fiscului: aceasta e reteta de imbogatire rapida a deputatului Niculae Badalau, seful PSD Giurgiu. Deputatul Niculae Badalau (foto), seful PSD Giurgiu, a reusit in doar citeva luni sa dea un tun imobiliar de aproape trei milioane de euro. Metoda a fost simpla: a cumparat de la fosta sa firma 130 de hectare de teren extravilan cu 12.000 de euro, a transferat terenul in intravilan cu ajutorul unui primar, fost coleg de partid, si apoi l-a vindut unui dezvoltator imobiliar cu aproape trei milioane de euro.

Cele 130 de hectare de teren se afla in comuna Bucsani, judetul Giurgiu, la doar citiva kilometri distanta de Bolintin, localitatea de bastina a deputatului Badalau. Terenul este incadrat de doua paduri. Are conducta cu gaze in apropiere, la fel si reteaua de apa potabila. La margine e strabatut de reteaua electrica. De la acest teren pina la Bucuresti sint exact 35 de kilometri. Cele 130 de hectare de teren au fost primite in proprietate, in 2002, de catre trei persoane fizice. Acestea au vindut terenul, ulterior, firmei SC NBG SRL, pentru 200 de milioane de lei vechi. Badalau a cumparat in 2006 terenul de la firma NBG cu 45.000 de lei (12.000 de euro), l-a introdus in intravilan si apoi l-a vindut firmei Copper Beech cu aproape trei milioane de euro. Cheia tranzactiei se refera la trecerea celor 130 de hectare din extravilan in intravilan, fapt de natura sa mareasca exponential pretul de vinzare.

In ultimii ani, Consiliul Local al Bucsaniului a aprobat o singura trecere a unui teren din extravilan in intravilan: cea al deputatului Badalau. Anvergura afacerii o demonstreaza citeva cifre. Daca, inainte, intravilanul comunei avea 294 de hectare, acum s-au mai adaugat 130, cele solicitate de deputatul Badalau, adica o majorare cu aproape 50 la suta. "Domnul Badalau a venit cu un Plan Urbanistic Zonal, noi l-am trecut prin Consiliul Local si l-am aprobat. Totul a fost legal", ne-a explicat primarul comunei Bucsani, Radu Patrasescu. Bunavointa consilierilor locali ar putea avea o explicatie plauzibila: PSD, a carei filiala din Giurgiu e condusa de catre Badalau, are majoritate in Consiliul Local. Iar primarul a fost si el PSD-ist pina in 2006, insa acum e liberal.

Firma SC NBG SRL este o firma de constructii, care a apartinut pina in anul 2001 deputatului Nicolae Badalau, ca unic actionar si administrator. Dupa ce a fost numit in 2001 subprefect al judetului Giurgiu, Badalau a fost nevoit sa se retraga din firma, deoarece era incompatibil cu noua functie. Conform Registrului Comertului, in prezent unic actionar si administrator al acestei firme este Nina Zamfir, cu domiciliul in Bolintin. "Nu am vindut actiunile firmei, ci i le-am cedat Ninei Zamfir", ne-a explicat Badalau. Consatenii deputatului ne-au declarat ca Nina Zamfir este doar un "paravan", adevaratul patron al firmei fiind tot Badalau. Suspiciunile oamenilor sint alimentate si de faptul ca deputatul nu a vindut actiunile firmei, ci le-a "cedat". Intrebat care e motivul pentru care "a cedat" actiunile firmei sale catre Nina Zamfir si daca este ruda cu aceasta, Badalau ne-a raspuns iritat: "Puneti intrebari tendentioase. Nu sint ruda cu doamna Zamfir". Conform site-ului Ministerului Finantelor, firma NBG a avut in ultimii ani

{

X1U4TOver(this,3,'venituri');

}" style="CURSOR: pointer; COLOR: #0494e1; BORDER-BOTTOM: #c0d1fe 1px solid" onclick="function anonymous()

{

X1U4TClick(this,3);

}" onmouseout="function anonymous()

{

X1U4TOut(this,3);

}">venituri de citeva miliarde de lei anual. Este greu de crezut ca proprietarul unei societati care are venituri de citeva miliarde de lei anual ar "ceda" firma unei persoane care nici macar nu este ruda cu el. Nina Zamfir ne-a declarat ieri ca nu isi mai aduce aminte exact in ce an a preluat firma si nu a dorit sa ne explice de ce i-a "cedat" ei firma deputatul Badalau. "Va sun eu mai tirziu", ne-a spus Nina Zamfir.

<a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=17224&art=41870&cHash=085553faaa>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.