Cum s-a scumpit motorina, in timp ce Liviu Dragnea era in vacanta

Joi, 10 August 2017, ora 11:20
1106 citiri
Cum s-a scumpit motorina, in timp ce Liviu Dragnea era in vacanta

Ziua de 8 august a fost martea neagra pentru PSD si pentru ALDE. Incercarea nereusita a majoritatii parlamentare de a convoca o sesiune extraordinara a aratat haosul care domneste atat in ograda lui Liviu Dragnea, dar si in cea a lui Tariceanu.

Presedintele PSD, aflat in vacanta, l-a lasat pe Florin Iordache, fost ministru al Justitiei, autor al celebrei Ordonante 13, la butoane, iar omul lui Dragnea a facut ce stie el mai bine - a dat-o in bara cu o declaratie halucinanta cum ca "sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor s-a desfasurat prin telefon".

Dar cine avea alte asteptari de la domnul Iordache "alta intrebare"?

Problema e ca Liviu Dragnea se comporta ca si cum ar fi parasit PSD. Dupa motiunea de cenzura prin care si-a daramat propriul prim-ministru, pare ca a pierdut o mare parte din influenta din partid.

Desi controleaza primarii pe care-i tine in sah cu fondurile de dezvoltare aflate la Sevil Shhaideh, la varful partidului s-a instalat haosul.

Incapacitatea Guvernului de a colecta suficienti bani pentru a finanta programul populist al lui Liviu Dragnea a dus partidul in deriva. Dinspre Executiv apar solutii de taxare, una mai exotica decat cealalta, iar, in final, Guvernul nu poate lua decat masuri dure pentru contribuabil, cum ar fi marirea accizei la carburanti cu efect asupra tuturor preturilor din piata.

Seful PSD este amenintat in acest moment chiar de programul sau de guvernare.

Cresterea salariului minim in acelasi timp cu cresterea salariilor bugetarilor, cu angajari masive in sectorul public, asociat cu cresterea punctului de pensie au facut ca economia romaneasca sa fie in pericol, desi a avut o rata de crestere in primul trimestru de peste cinci procente.

Liviu Dragnea, sfatuit de consilierii israelieni, a sperat ca programul populist cu mariri salariale in domeniul public si marirea pensiilor sa-l transforme intr-un lider extrem de popular, care sa aiba sustinere publica pentru a putea modifica legislatia penala ca sa evite posibilitatea unei condamnari in dosarul de coruptie in care e judecat.

Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea au tot mai multe probleme in ce priveste guvernarea, fiind aproape de provocarea unei noi crize economice - Foto: Hepta.ro

Dar de planul lui atat de bine pus la punct s-a ales praful. Dupa decizia de a limita indemnizatia pentru mame, plafonarea pensiilor speciale si marirea accizei la carburanti, toata aura populista a lui Liviu Dragnea s-a destramat.

Ca sa ref ...citeste mai departe despre "Cum s-a scumpit motorina, in timp ce Liviu Dragnea era in vacanta" pe Ziare.com

#Dragnea criza PSD, #PSD ALDE parlament, #ordonante Tudose, #Boc primar succes Cluj , #Stiri Guvern