Cum va vota PNL motiunea de cenzura a PSD

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 13:25
881 citiri
Cum va vota PNL motiunea de cenzura a PSD
Foto: Captura TV

Partidul National Liberal va decide duminica asupra motiunii de cenzura anuntate de social-democrati, a declarat, sambata, liderul PNL, Raluca Turcan, adaugand ca sedinta Parlamentului nu este convocata "intr-un mod legal".

"Vom decide ce va face PNL maine. (...) Sedinta nu este convocata in forma regulamentului si intr-un mod legal. Consideram ca PSD ar trebui sa se devoaleze in intreaga splendoare si sa incerce sa se decimeze din interior, asa cum a facut pana acum", a spus Turcan, inainte de Congresul PNL, in care este ales noul presedinte al partidului, informeaza Agerpres.

Ea a afirmat ca exista "doi baricadati la Palatul Victoria si un grup care incearca sa ocupe Parlamentul".

"Este fix acelasi comportament, nu difera cu nimic gestul domnului Dragnea de a folosi abuziv Parlamentul pentru motiunea de cenzura, bazandu-se pe majoritatea pe care o are, si ocuparea Guvernului, stingerea luminii si aprinderea lumanarii, asa cum procedeaza domnul Grindeanu", a mai spus Turcan.

In context, ea a sustinut ca Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze din functiile de presedinte al Camerei Deputatilor si din cea de presedinte al PSD, iar Sorin Grindeanu din cea de premier, afirmand ca astfel ar putea fi adusa stabilitatea in Romania.

"PSD, daca are o ultima ramasita de constiinta pentru votul pe care l-a primit la alegerile parlamentare, ar trebui sa puna aceste doua demisii pe masa si sa mergem mai departe", a punctat ea.

Turcan a subliniat ca liberalii vor sanctiona comportamentul PSD, insa a precizat ca social-democratii si ALDE au majoritatea in Parlament.

"Procedural, ar trebui convocat un Birou Permanent reunit in care sa se depuna motiunea de cenzura, motiunea de cenzura sa fie analizata, sa se vada daca este semnata, asa cum prevede regulamentul, dupa aceea citita, lasata spre dezbatere si ulterior votul final pe motiunea de cenzura. Acum vor sa faca totul pe repede inainte, nu tin cont de niciun fel de regula. Este un precedent infiorator", a declarat presedintele interimar al PNL.

Ea a sustinut ca, in opinia sa, PNL nu ar trebui sa participe la plenul privind motiunea de cenzura.

"Va fi o decizie, fie nu participam deloc la vot, fie nu votam aceasta motiune pentru ca este o motiune PSD impotriva PSD, este o batalie in interiorul PSD, doua clanuri cu comportament mafiot", a aratat liderul PNL.

Intrebata daca PNL ar trebui sa incerce sa formeze o alta majoritate, ea a replicat ca "trebuie vazut cat de solida este actuala majori ...citeste mai departe despre "Cum va vota PNL motiunea de cenzura a PSD" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PNL vot motiune cenzura, #PNL motiune cenzura PSD , #Stiri Guvern