Cursa pentru presedintia PNL incepe oficial. Orban si Busoi isi depun candidaturile

Luni, 15 Mai 2017, ora 07:20
955 citiri
Cursa pentru presedintia PNL incepe oficial. Orban si Busoi isi depun candidaturile
Foto: Arhiva Ziare.com

Cristian Busoi si Ludovic Orban isi vor depune, in cursul zilei de luni, motiunile cu care vor candida la postul de presedinte al PNL la Congresul din 17 iunie. Catalin Predoiu, primul care si-a anuntat intentia de a candida la sefia liberalilor, a renuntat saptamana trecuta la candidatura.

Viitorul presedinte al PNL va fi ales de catre 5.000 de delegati la congresul din 17 iunie, care va avea loc la Romexpo in Bucuresti.

Primul care va sosi, insotit de o parte dintre sustinatori, la sediul central al PNL din Aleea Modrogan nr. 1 pentru a depune motiunea de candidatura este Ludovic Orban, la ora 11.00, urmat de catre Cristian Busoi, la ora 15.00. Termenul de depunere al candidaturilor pentru functia de presedinte este 16 mai.

Europarlamentarul Cristian Busoi, presedintele organizatiei din Bucuresti, si-a anuntat public intentia de a candida pe 5 mai.

"Am decis sa imi anunt candidatura pentru functia de presedinte al PNL la Congresul care va avea loc in data de 17 iunie. O fac cu toata responsabilitatea si cu toata dorinta de a schimba lucrurile in bine. Zi de zi vedem cum tot mai multi politicieni aleg sa priveasca in trecut lasand Romania fara viitor. PNL este la rascruce. Vrem sa fim partidul care poate construi Romaniei un viitor sau alegem sa ajungem partdul care va vorbi despre trecut cu nostalgie", a declarat atunci Cristian Busoi.

Conducerea aleasa a PNL Bucuresti (alaturi de noii presedinti ai organizatiilor de sector) si-a aratat, martea trecuta, printr-o serie de declaratii si postari publice, sustinerea pentru Cristian Busoi pentru functia de presedinte al PNL.

In aceeasi zi, Ludovic Orban a anuntat, la finalul intalnirii cu cei care il sustin in cursa pentru sefia partidului, ca 24 de lideri de organizatii judetene au semnat pentru motiunea sa, mai multi parlamentari, opt primari de municipii resedinta de judet si trei presedinti de consilii judetene.

Orban a afirmat ca, daca va ajunge presedinte al PNL, din echipa sa de conducere vor face parte inclusiv contracandidatii sai, daca vor dori, sau sustinatori ai contracandidatilor si, de asemenea, a promis ca nu isi va ataca competitorii in cursa pentru sefia partidului.

Busoi candideaza la sefia PNL sub sloganul lui Iohannis, cu atacuri la inamicul PSD

Ludovic Orban candideaza la presedintia PNL: Vreau sa castigam toate competitiile electorale ...citeste mai departe despre "Cursa pentru presedintia PNL incepe oficial. Orban si Busoi isi depun candidaturile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri presedintie PNL, #Cristian Busoi presedinte PNL, #Ludovic Orban presedinte PNL , #Stiri Guvern