Cutia Pandorei. De ce franci elvetieni si nu euro?

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 18:45
1339 citiri
Cutia Pandorei. De ce franci elvetieni si nu euro?

Fiecare an electoral are cate o tinta predilecta atacata cu populism fara masura. In general, sub asalt era bugetul de stat, prin majorari de salarii si/sau scaderi de fiscalitate fara nicio evaluare de impact si adesea, cum a fost in cazul salariilor profesorilor in 2008, nici macar aplicabile. Anul acesta pare ca tinta este sistemul bancar. Si este una ideala avand in vedere aversiunea generalizata si pe undeva fireasca fata de banci.

Mai intai a fost legea darii in plata, a carei constitutionalitate a devenit un cartof fierbinte pe masa CCR, apoi a venit randul legii conversiei in lei a creditelor contractate in franci elvetieni (CHF). Parlamentarii sunt pe cale sa transeze aceasta chestiune, taraita multi ani, in cel mai toxic si discriminatoriu mod cu putinta, in opinia mea.

Ce spune legea ajunsa la votul final? Ca titularul oricarui credit in CHF, indiferent daca se afla in reala dificultate, indiferent de gradul de indatorare, poate cere convertirea acestuia in lei la ...citeste mai departe despre "Cutia Pandorei. De ce franci elvetieni si nu euro?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conversie credite CHF, #credite franci curs istoric , #Stiri Guvern