Dacian Ciolos anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 18:38
908 citiri
Dacian Ciolos anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Platforma Romania 100, fondata de fostul premier Dacian Ciolos, precizeaza ca nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei si anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica. Platforma Romania 100 face un "apel la actiune si implicare".

"Acesta este un apel la actiune si implicare, din partea Platformei Romania 100. Romania este intr-un moment de cumpana. Dincolo de orice dezbatere si argumente rationale, masinaria de vot PSD-ALDE este gata sa treaca prin Parlament pachetul de modificari la legile justitiei propus de 'Comisia Iordache'. Proiectul PSD-ALDE reprezinta un atac direct impotriva independentei justitiei din Romania", se arata intr-un comunicat al platformei, care a fost distribuit inclusiv de fostul premier Dacian Ciolos pe pagina sa de Facebook.

Semnatarii arata ca urmatoarele zile sunt decisive si vor hotari daca Romania ramane un stat de drept sau va fi aruncata la periferia Uniunii Europene, cu o justitie subordonata politic, cu o clasa politica asezata deasupra legii, fara opreliste la jefuirea banului public.

Platforma Romania 100 considera ca forma actuala a legilor justitiei poate fi imbunatatita, pornind de la decizii ale Curtii Constitutionale si observatii ale magistratilor dar un astfel de demers poate fi realizat numai prin consultari temeinice cu societatea civila, cu magistratura si organizatiile profesionale ale magistratilor, garantand independenta justitiei.

"Actualul proiect, initiat peste noapte de o mana de parlamentari PSD-ALDE, nu corespunde acestor criterii si ignora pozitiile exprimate de magistrati si de institutiile judiciare. Din cauza lipsei de transparenta, de deschidere si de argumente cu care au actionat pana acum, Guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE nu mai au credibilitatea pentru a duce acest proces mai departe.

Platforma Romania 100 nu sustine propunerile PSD-ALDE de modificare a legilor justitiei. Acestea nu sunt rezultatul unor reforme asumate responsabil, ci un paravan al unei oligarhii care are de ingropat dosare penale si de aparat interesele clientelei sale politice", precizeaza sursa citata.

"Cetatenii care vor o Romanie guvernata in interesul public, o Romanie a statului de drept, cu o justitie independenta, o Romanie curata, vor protesta pasnic, in toata tara si in diaspora, incepand de duminica, 5 noiembrie. Platforma Romania 100 va fi alaturi de ei, in strada", se arata in comunicat.

Platforma Romania 100 su ...citeste mai departe despre "Dacian Ciolos anunta ca va fi alaturi de manifestanti, in strada, la protestele care incep duminica" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ciolos Romania 100, #Platforma Romania 100, #Ciolos proteste , #Stiri Guvern