Dacian Ciolos: Energia contestarii sa o canalizam intr-o energie a constructiei

Sambata, 06 Mai 2017, ora 21:15
1605 citiri
Dacian Ciolos: Energia contestarii sa o canalizam intr-o energie a constructiei
Foto: Facebook / TEDxEroilor

Fostul premier Dacian Ciolos considera ca energia contestarii trebuie canalizata intr-o energie pozitiva a constructiei.

Acesta a fost prezent sambata la Cluj, unde a participat ca speaker la conferinta cu tema "Challenging tomorrow", organizata de TEDx Eroilor.

"Am primit in ultima perioada foarte multe solicitari, aproape culpabilizatoare - 'de ce nu te mai implici?' - si vreau sa spun ca raspunsul pe care il dau este acesta: cu totii trebuie sa ne implicam in mod activ, nu doar stand in fata calculatorului, nu doar dand like-uri, nici macar doar iesind in strada.

E un prim pas esential sa stii sa iti aperi niste valori si principii, dar e nevoie de mai mult decat atat, energia asta a contestarii, care e deja o forma de exprimare a unor asteptari vizavi de modul in care vrem sa mearga societatea inainte, sa o canalizam intr-o energie pozitiva a constructiei.

Sunt convins ca aceasta energie, cu imaginatia pe care o avem si cu experientele pe care le-am trait fiecare, ne poate ajuta sa gasim solutiile cele mai bune impreuna", a declarat Dacian Ciolos.

Potrivit acestuia, Romania se afla intr-o faza de tranzitie, de la o guvernanta piramidala, la una de retea.

"Altfel spus, cred ca in perioada urmatoare nu vom mai putea gasi solutii la problemele cu care ne confruntam doar delegand responsabilitatea unor lideri, oameni politici care au facut o meserie din activitatea de om politic, ceea ce nu cred ca e un lucru bun, deci nu vom mai gasi solutii doar delegand unui grup de lideri conducerea societatii, avem nevoie sa ne asumam noi, in grupurile noastre care trebuie puse in conexiune, ca sa putem, impreuna, sa gasim solutii la problemele pe care le avem. In acest context e nevoie de implicarea fiecaruia, personal", a mai spus Dacian Ciolos.

...citeste mai departe despre "Dacian Ciolos: Energia contestarii sa o canalizam intr-o energie a constructiei" pe Ziare.com

#Ciolos TEDx , #Stiri Guvern