Dacian Ciolos explica situatia "Cuminteniei Pamantului": Eu sper si sustin in continuare proiectul

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 19:45
1039 citiri
Dacian Ciolos explica situatia "Cuminteniei Pamantului": Eu sper si sustin in continuare proiectul

Decizia privind cumpararea statuetei lui Constantin Brancusi, Cumintenia Pamantului, este acum in Parlament, dar nu este foarte clar ce se va intampla daca Legislativul respinge ordonanta Guvernului, a explicat pentru Ziare.com premierul Dacian Ciolos.

"Decizia de achizitie a Cuminteniei Pamantului se ia prin act normativ cu putere de lege, deci OUG sau lege. Noi am adoptat OUG prin care am spus ca 5 milioane de euro merg de la stat si 6 milioane din subscriptie publica, in baza ei am lansat procesul.

OUG e in Parlament, a fost adoptata tacit in Senat, e in Camera Deputatilor, in Comisia de Cultura s-a adoptat un amendament care autorizeaza statul sa plateasca diferenta pana la pretul negociat. daca nu se aduna bani din subscriptia publica.

Noi am vrut sa adoptam o noua OUG prin care sa stabilim ca o platim cu 11 milioane. Din analiza juristilor, ni s-a spus ca atat timp cat exista o OUG pe acest subiect si un proiect de lege de adoptare a acestei OUG intr-o faza avansata de ...citeste mai departe despre "Dacian Ciolos explica situatia "Cuminteniei Pamantului": Eu sper si sustin in continuare proiectul" pe Ziare.com

#Cumintenia Pamantului bani cumparare , #Stiri Guvern