Dan Barna este noul presedinte al USR

Sambata, 28 Octombrie 2017, ora 15:56
1039 citiri
Dan Barna este noul presedinte al USR
Foto: Facebook Dan Barna

Dan Barna a fost ales sambata, la congresul de la Poiana Brasov, presedintele Uniunii Salvati Romania cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate. Contracandidatul sau, Vlad Alexandrescu, a obtinut doar 50 voturi. 14 voturi au fost anulate.

Asa-numita "aripa nicusorista", sustinatorii lui Cristian Seidler - candidatul retras din competitia pentru sefia formatiunii -, nu a participat la congresul de la Poiana Brasov, acuzand nereguli in selectarea delegatilor pentru alegerile noului presedinte al partidului. Ei au amenintat chiar ca vor contesta in instanta organizarea si rezultatele congresului.

In discursul sustinut in fata delegatilor la congres, Dan Barna a spus ca formatiunea ii datoreaza foarte mult lui Nicusor Dan, a carui demisie a fost o greseala care a dus la crearea unor falii adanci in interiorul partidului, explicand ca obiectivul USR este sa dea premierul la alegerile parlamentare din 2020.

De asemenea, el a facut apel, in repetate randuri, la unitate si la reconciliere intre taberele din USR.

"Va cer sa oprim razboiul civil USR vs. USR. E timpul sa punem punct. Sa ne recunoastem greselile si sa reinvatam sa avem incredere unii in ceilalti. Sa ne uitam la ce ne apropie si nu la ce ne desparte. Sa ne comportam ca adulti si nu ca pusti cu cornete. Sa devenim noi cei care impunem agenda si nu victimele agendei altora", a mai spus el.

Dan Barna urmeaza sa fie presedintele USR pentru un madat limitat de doi ani, un alt congres urmand a fi organizat in primavara lui 2019, inaintea alegerilor europarlamentare.

In ziua congresului, fostul presedinte al USR Nicusor Dan a scris pe Facebook ca, desi a fost invitat la reuniunea de la Poiana Brasov, a ales sa nu participe, deoarece aceasta este "viciata prin practici demne de PSD si PNL".

USR a ajuns in situatia de a organiza al doilea congres din istoria partidului la mai putin de sase luni de la primul congres, dupa ce Nicusor Dan, fondatorul si presedintele formatiunii, a demisionat din functie si a parasit partidul in luna iunie pe fondul diferentelor de opinii vizavi de pozitionarea USR fata de initiativa Coalitiei pentru Familie in privinta redefinirii familiei in Constitutiei drept uniunea dintre un barbat si o femeie.

Pe 31 mai, la mai putin de doua saptamani de la congresul care il alesese pe Nicusor Dan presedinte al partidului, conducerea centrala a formatiunii a votat pentru pozitionarea USR impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie. Deoarece militase pentru ...citeste mai departe despre "Dan Barna este noul presedinte al USR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dan Barna presedinte USR, #alegeri presedinte USR , #Stiri Guvern